AcasăNews40 de perchezitii in Capitala si 5 judete

40 de perchezitii in Capitala si 5 judete

Actiune de amploare, inceputa inca de la primele ore ale zilei de joi, de politistii Capitalei.

Se fac nu mai putin de 40 de verificari domiciliare, atat pe raza Bucuresitului, cat si a judetelor limitrofe- Ilfov si Giurgiu, precum si in Olt, Buzau si Valcea. Insa perchezitiile nu sunt singurele proceduri pe care oamenii legii, sprijiniti de specialisti de la Directia Operatiuni Speciale, din IGPR, le fac in cursul acestei zile in acest dosar in care prejudiciul se ridica la circa 20 de milioane de lei. In acest sens, nu mai putin de 38 de persoane urmeaza sa ajunga la sediul Politiei sectorului 4, pentru a fi audiate, anunta IGPR.

Cercetarile se fac intr-o cauza in care politistii au suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de evaziune si spalare de bani, atat in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, cat si al serviciilor de paza si consultanta.

Din verificarile pe care le-au facut pana la momentul perchezitiilor, oamenii legii au ajuns la concluzia ca suspectii ar fi pus la cale un adevarat „mecanism de fraudare a bugetului de stat”, care s-ar fi bazat pe „inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, serviciilor de paza si  consultanta”, cu scopul de a ocoli plata taxelor datorate statului, din cate se mai mentioneaza in comunicatul facut public de catre oamenii legii.

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger