AcasăNews40 de imigranti au murit in Marea Mediterana

40 de imigranti au murit in Marea Mediterana

Seria incidentelor cumplite, in care imigranti africani isi pierd viata in Marea Mediterana, continua.

In ciuda incercarilor efectuate de autoritatile italiene si franceze, numarul imigrantilor africani care isi pierd viata in Marea Mediterana continua sa creasca.

Nu mai putin de 40 de persoane si-au pierdut viata, duminica. Anuntul a fost facut dupa ce nave italiene au reusit sa repereze mai multe barci de cauciuc in care se aflau circa 200 de imigranti din Ghana, Mali, Gambia, Senegal si Coasta de Fildes.

Supravietuitorii au fost adusi la mal si le-au povestit membrilor Pazei de coasta italiene cum 40 dintre ei si-au pierdut viata dupa ce barca de cauciuc in care se aflau a explodat din cauza caldurii.

Aproape 4.000 de imigranti au fost salvati in ultimele zile, dupa ce nave italiene si franceze s-au implicat in 17 operatiuni de salvare de vieti omenesti. Cu toate acestea, numarul imigrantilor care isi pierd viata este intr-o continua crestere.

Reprezentantii Pazei de coasta italiene sustin ca misiunile de salvare vor continua. De cele mai multe ori, imigrantii ajung in porturile din Sicilia si sunt mutati pe insula Lampedusa, cea mai apropiata insula de coastele africane.

author avatar
Cristi Ionita
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger