AcasăNews2500 de irlandeze, goale pusca in scop caritabil

2500 de irlandeze, goale pusca in scop caritabil

Femeile au fost curajoase: temperatura apei nu a depasit 12 grade

Mii de femei din Irlanda s-au dezbracat de inhibitii, sambata, pe o plaja retrasa din apropiere de Dublin si au facut baie goale doborand astfel un record mondial si ajutand la strangerea de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.

Femeile au fost curajoase temperatura apei nu a depasit 12 grade

Reprezentanta Guinness World Records care a confirmat recordul, Lucia Sinigagliesi, a declarat ca 2.505 de femei au petrecut cel putin cinci minute in apa marii pentru a stabili un nou record mondial. Recordul anterior a fost stabilit in Australia de Vest in anul 2015 cand 786 de participanti au inotat dezbacati in apropierea orasului Perth, in apa avand circa 23 de grade Celsius, pentru a incuraja imaginea corporala pozitiva.
Sambata, temperatura apei din largul plajei Magheramore, aflata la circa 50 de kilometri de Dublin, nu a trecut de 12 grade Celsius in ciuda vremii calde din ultima perioada, precizeaza Reuters. Prima editie a acestui eveniment anual s-a desfasurat in 2013, la initiativa lui Dee Featherstone din Dublin, la doar cateva saptamani dupa ce aceasta a suferit o mastectomie.
In urma editiilor desfasurate pana in prezent, cu exceptia celei care tocmai s-a incheiat, au fost stransi peste 153.000 de euro.
Banii adunati in acest an vor fi donati Aoibheann’s Pink Tie, o organizatie caritabila pentru copiii diagnosticati cu cancer.

author avatar
Bogdan Borcea
776 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger