AcasăNews2000 de minori in armata Germaniei

2000 de minori in armata Germaniei

Stabilitatea si siguranta sociala ii atrag pe multi tineri sa-si faca o cariera sub arme, desi politicienii denunta o manipulare.

Bundeswehr a inregistrat  un record de recruti minori, adolescenti care si-au inceput formarea militara si manipuleaza deja arme. Partidul Die Linke (stanga) a cerut interzicerea acestor recrutari, a informat Evrim Sommer, deputat al acestui partid in Bundestag.

Stabilitatea si siguranta sociala ii atrag pe multi tineri sa si faca o cariera sub arme desi politicienii denunta o manipulare

Niciodata armata germana nu a primit atatia minori (2128 in 2017 fata de 689 in 2011) si aceasta datorita succesului politicilor de comunicare ale Bundeswehr-ului, un succes denuntat fara rezerve de stanga germana. ”Armata nu este un teren de joaca pentru copii. Este inadmisibil sa faci publicitate armelor si mortii. Este inacceptabil sa-i tentezi pe adolescenti de 12 ani sa serveasca in armata”, a declarat Evrim Sommer. Deputatul Die Linke a adaugat ca ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen incalca si conventia Natiunilor Unite referitoare la drepturile copilului. Ne opunem faptului ca adolescentii sunt invatati cum sa manuiasca arme letale si ca ei pot fi inca minori si sa participe la misiunile armatei in strainatate”, a urmat Sommer, explicand ca multa lume in Germania nu stie ca minorii pot servi in armata. In Germania, este posibil ca persoanele de 17 sa fie integrate in Bundeswehr, cu acordul parental, pentru a incepe o formare sub arme. Chiar daca manuiesc armament, tinerii nu sunt autorizati sa participe la misiuni inaintea implinirii majoratului.

author avatar
Bogdan Borcea
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger