AcasăNews200 de bombardiere se joaca de-a razboiul cu Iranul in Golf

200 de bombardiere se joaca de-a razboiul cu Iranul in Golf

Cea mai mare desfasurare de forte pentru un exercitiu militar ce are loc in Golful Persic ii irita pe iranieni.

„Luati-le de pe noi, ca le distrugem”, zic iranienii despre cele 200 de avioane inamice

Cel putin 200 de bombardiere americane si arabesti, doua portavioane americane – USS Enterprise si USS Abraham Lincoln – si alte nave ale aliatilor simuleaza, in cadrul exercitiilor militare Noble Dina, actiuni militare impotriva Iranului.

Iranul va distruge „cuibul sionist”

Cu aceasta ocazie se testeaza si eficacitatea unor operatiuni militare pentru redeschiderea Stramtorii Ormuz, in caz ca aceasta ruta a petrolului ar fi inchisa de iranieni si securizarea terminalelor din tarile arabe. In „joc” au intrat si fortele aeriene ale Arabiei Saudite, Emiratele Arabe Unite, Bahrein si Kuweit. Comandamentul militar al exercitiilor a fost stabilit la baza aeriana Shaikh Isa, din Bahrein. Exercitiile sunt programate sa dureze pana la inceperea negocierilor privind programul nuclear iranian, la 15 aprilie. Seful Marelul Stat Major al Armatei iraniene, generalul Seyed Hassan Firouzabadi, a declarat ca „Iranul va distruge cu buldozerele cuibul sionistilor”! Deci, nici vorba de negocieri!

Tensiuni la frontiera turco-siriana

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, care se afla intr-o vizita oficiala cu premierul Recep Tayyip Erdogan in China, a revenit in Turcia din cauza tensiunilor de la granita turco-siriana. Acestea au fost provocate de tirurile trase luni din Siria asupra unei tabere de refugiati sirieni din Turcia, care au ranit patru refugiati sirieni si doi turci. „Aceasta constituie o clara incalcare a granitei dintre cele doua tari si vom lua masurile care se impun”, a declarat de la Beijing Tayyip Erdogan.

author avatar
Adina Mutar
568 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger