AcasăNews20 de tone de dovlecei plini cu pesticide

20 de tone de dovlecei plini cu pesticide

Mananci un dovlecel si afli ca tocmai te-ai intoxicat cu ceva Metalaxil

Inspectorii ANSVSA au depistat aproape 20 de tone de dovlecei contaminati cu reziduuri de pesticide, dintr-un transport provenit din Turcia.

Mananci un dovlecel si afli ca tocmai te ai intoxicat cu ceva Metalaxil

Potrivit reprezentantilor ANSVSA, conform procedurilor, intregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare in data de 13 aprilie. „Saptamana trecuta, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autoritatii au prelevat probe din legume si fructe provenite din tari terte, dintr-un depozit din judetul Ilfov. Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus in evidenta o depasire a limitei maxime admise pentru substanta Metalaxil-M si nicio cantitate din acest produs nu a ajuns in consum”, potrivit comunicatului. Verificarile au fost realizate in posturile de inspectie la frontiera si in punctele finale de import si au vizat determinarea prezentei si a incadrarii in limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele si legumele provenite din import. „Supravegherea si controlul acestor substante se realizeaza prin prelevarea de probe si analizarea acestora in cadrul laboratoarelor judetene si a Laboratorului National de Referinta din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti”, spun reprezentantii autoritatii. Metalaxilul este o substanta folosita ca fungicid, utilizata pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume si fructe. Are o toxicitate acuta scazuta, putand avea efect alergic pentru ochi si piele.

author avatar
Catalin Dumitrescu
200 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cele mai periculoase alimente ca absortie pesticide :1capsunile f mari rosu lucios daca o arunci si sare ~capsuna rosu mat mica se zdrobeste la cadere. 2spanacul f mare inchis la culoare frunza dura~spanacul verde deschis frunza medie se rupe usor. 3nectarinele-inchise la culoare f tari gust dubios~nectarina sora piersicii, fara puf luceste deschise la culoare zemoase gust mai pronuntat ca de piersică.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger