Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » 2 euro pentru Catedrala Neamului

2 euro pentru Catedrala Neamului

Autor:

Senatorul PSD Robert Cazanciuc ne cere sa donam „cel putin 2 euro” pentru aceasta megaconstructie(numita inspirat de un scriitor „Transatlanticul Manturii Neamului”), ca si cand n-ar fi indeajuns bugetul faraonic alocat de-a lungul anilor.

 

catedrala 2 euro pentru Catedrala Neamului

Senatorul Robert Cazanciuc ne cere sa donam, desi megaconstructia a inghitit pana acum vagoane de bani

Catedrala Neamului ar fi singurul obiectiv realist in anul Centenarului, spune Cazanciuc, care este si membru al comisiei parlamentare speciale pentru Celebrarea Centenarului Marii Uniri, iar musai acest obiectiv trebuie realizat caci altfel vom avea „o problema de constiinta si de istorie”. Prin urmare suntem invitati sa umblam prin portofele, desi Catedrala Neamului a inghitit pana acum vagoane de bani: muncipalitatea va aloca un milion de euro, dupa ce alti 3,7 milioane de euro din bugetul Capitalei au mers tot la maretul lacas de cult. Pana in prezent santierul a costat peste 40 de milioane de euro, iar pentru finalizarea constructiei se estimeaza ca suma se va dubla, numai clopotul-gigant, cu efigia patriarhului Daniel, a costat 425.000 de euro. Ne-am obisnuit ca ar fi normal ca statul sa pompeze bani in catedrala, in contextul in care scoli, spitale si zeci de biserici monumente de arhitectura stau sa cada. Retorica de victima a BOR dupa anii de comunism se potriveste manusa cu foamea de capital electoral a autoritatilor, mai cu seama din randul primarilor, de la Oprescu la Firea, s-au dovedit primii credinciosi ai Bucurestilor, ca doar n-au dat de la ei. Cum deocamdata nu prea e clar ce sume a dat Biserica din fondurile proprii, enoriasilor le cam bate vantul prin buzunare, lista donatiilor nu a fost actualizata, prin urmare tot statul roman ramane camara BOR.


1 Comentariu la 2 euro pentru Catedrala Neamului

  1. maria

    Domnule, din pacate , ginditi foarte ingust, dupa model tflist. E foarte buna initiativa lui Cazanciuc.Cu toate ca nu-l simpatizez. De ce nu ii luati la intrebari pe cei care au tocat miliarde de euro si nu s-au construit decit citiva km de autostrada.Ma mir ca ziarul National va accepta asemenea idei.De ce ginditi exclusiv,avem bani si pentru scoli si pentru spitale si pentru biserici, si pentru teatre si stadioane. Important este cum sint gestionati banii si cu intentii. Asaa ca, ginditi mai rotund lucrurile.Mai scutiti-ne de lozincile celor spalati pe creier.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!