AcasăNews2.500 de perchezitii si 354 de arestari in Franta, dupa atentatele din...

2.500 de perchezitii si 354 de arestari in Franta, dupa atentatele din Paris

Franta se afla sub stare de urgenta pana in februarie

Dupa instaurarea starii de urgenta in Hexagon, urmare a atentatelor din 13 noiembrie, autoritatile au facut 2.500 de perchezitii administrative si au plasat in arest la domiciliu 354 de persoane, a informat Ministerul de Interne francez.

Franta se afla sub stare de urgenta pana in februarie

Aceste proceduri au dus si la confiscarea a 398 de arme , a informat purtatorul de cuvant al ministerului, Pierre-Henry Brandet, informeaza RTBF. Instaurata dupa atentatele teroriste din Paris, soldate cu 130 de morti, starea de urgenta a fost prelungita pana la sfarsitul lunii februarie de catre Parlamentul francez. Masura insa a generat o nemultumire crescuta in randurile populatiei, criticile vizand reforma constitutionala prezentata de guvernul francez pentru prelungirea masurilor exceptionale cu pana la sase luni dupa declararea incetarii starii de urgenta.

Alerta terorista la Geneva

Politia din Geneva ”cauta activ” patru persoane posibil ”legate de activitati teroriste”, au anuntat, ieri , autoritatile. Fotografiile celor patru, suspectati de legaturi cu ISIS, au fost difuzate miercuri in randurile fortelor de ordine. Politia si-a suplimentat efectivele iar nivelul de alerta la Geneva a fost crescut la posibile ”amenintari precise”, informeaza Le Monde. Politia federala a declarat ca nu dispune de nicio informatie cu privire la o eventuala legatura a suspectilor cu atentatele din Paris.

author avatar
Tudor Borcea
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger