AcasăNews2.000 de persoane au blocat circulatia in fata sediului TVR

2.000 de persoane au blocat circulatia in fata sediului TVR

Circa 2.000 de persoane s-au strans, sambata seara, pentru a saptea zi consecutiva de proteste impotriva proiectului Rosia Montana.

Protestatarii s-au adunat in Piata Universitatii si s-au deplasat catre sediul TVR, trecand, inainte, prin Piata Romana, Piata Victoriei si prin fata sediului Guvernului.

Protestatarii au creat mari probleme in trafic, ei blocand inclusiv circulatia in fata sediului TVR, pe Calea Dorobantilor.

Protestatarii au scandat lozinci pro Rosia Montana si impotriva proiectului minier care ar urma sa distruga o mare parte din zona respectiva. Cei aproximativ 2.000 de oameni au fost sustinuti de sute de membri ai unor Asociatii de ciclisti.

Protestele au inceput dupa ce, in 27 august, Guvernul a aprobat un proiect de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana.

Conform realitatea.net, exploatarea ar urma sa inceapa in noiembrie 2016, iar participatia statului ar creste la 25% din actiuni, cu conditia ca acesta sa emita la timp toate autorizatiile necesare.

author avatar
Cristi Ionita
295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger