AcasăNews19 - 21 octombrie, zile de solidaritate cu poporul sirian

19 – 21 octombrie, zile de solidaritate cu poporul sirian

Copii care cauta prin gunoaie

Comunitatea Sirienilor din Romania organizeaza sambata, 19 octombrie, incepand cu ora 14.00 , in Parcul Herastrau, intrarea Arcul de Triumf, aleea Michael Jackson, un protest de solidaritate pentru victimele agresiunii regimului Bashar Al-Assad. Protestele de solidaritate vor avea loc incepand de sambata, 19 octombrie, pana luni, 21 octombrie.

Copii care cauta prin gunoaie
Copii ucisi in strada
Zilnic, sute de refugiati sirieni fug de armata lui Bashar

Proteste de solidaritate similare vor avea loc simultan in peste 40 de tari de pe intreg mapamondul. Peste 140 000 de oameni morti, dintre care 7 000 sunt copii, mii de oameni mutilati, peste 100 000 de prizonieri si detinuti, oameni supusi abuzurilor fizice si psihice, femei violate. Zece milioane de oameni refugiati si dislocati in interiorul tarii, orase distruse. Acesta este bilantul contrarevolutiei regimului Bashar Al – Assad in aproape trei ani. La acestea se adauga foametea, in regiunile in care armata lui Bashar a impus blocada la alimente, lipsa de educatie, scolile fiind bombardate, lipsa tratamentelor medicale, spitalele si ambulantele fiind tinte predilecte.

Comunitatea Sirienilor din Romania face apel catre toate popoarele lumii sa fie alaturi de poporul sirian pentru a pune capat Holocaustului de pe teriotoriul tarii. Cerem autoritatilor internationale sa se solidarizeze cu poporul sirian pentru a stopa violentele si a schimba regimul Bashar Al – Assad.

SUA vor „o noua entitate” in Siria

Secretarul de Stat american, John Kerry, vrea sa stabileasca urgent o data pentru conferinta internationala de pace privind Siria, numita Geneva-II , dupa intrevederea pe care a avut-o la ONU cu emisarul Lakhdar Brahimi. „Noi apreciem ca presedintele Bashar al-Assad a pierdut legitimitatea de a putea apropia partile si este clar ca singura justificare pentru conferinta Geneva-II ar fi o tranzitie guvernamentala; deci trebuie sa existe o noua entitate la putere in Siria”, a declarat John Kerry.

author avatar
Adina Mutar
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger