AcasăNews18 politisti retinuti in urma perchezitiilor de la Vama Moravita

18 politisti retinuti in urma perchezitiilor de la Vama Moravita

S-a inceput cu perchezitii, s-a continuat cu audieri si s-a ajuns la retineri! Cam asa s-ar putea rezuma actiunea de marti a procurorilor DIICOT timisoreni, de la Vama Moravita.

UPDATE: Procurorii DIICOT au anuntat numele persoanelor retinute in aceasta cauza – „FURCEA GABRIEL IONUT, STURZA-DEAK ADI CRISTIAN, TICUSI GHEORGHE-LUCIAN, TURCAS IOAN-MIRCEA,  DRAGUT SILVIU SORINEL, PETRACHE ALEXANDRU IULIAN OVIDIU, GOAGA CONSTANTIN-BOGDAN, NEAG MARIUS, CHILBA RADU EUGEN,  IONELE COSMIN MIHAI,  UNGUREANU VALENTIN MIHAI,  MILEA OLIVIAN, SFETCU MIHAITA COSTEL, PLAVA ALIN CIPRIAN, GITA AURELIAN,  FRATILA OVIDIU CRISTIAN FLORIN si IOANAS ANDREI LIVIU, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, contrabanda, luare de mita si dare de mita”. Anchetatorii mentioneaza ca toti urmeaza sa fie prezentati, miercuri, Tribunalului Timis, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zie.

Avand suspiciuni in privinta mai multor oameni ai legii care lucreaza la repsectivul punct de trecere a frontierei Stamora-Moravita, procurorii DIICOT si cei de la DGA s-au oprit inca de dimineata trecuta, la vama respectiva. Au facut verificari, iar apoi au chemat la audieri mai multe zeci de persoane.

Dintre acestea, 26 nu au mai fost lasate sa plece acasa, fiind retinute. Conform tion.ro, 18 dintre aceste retineri s-au facut in cazul unor oameni ai legii, mai exact al unor politisti de frontiera.

In privinta perchezitiilor, reprezentantii DGA transmiteau faptul ca in „urma investigatiilor efectuate intr-un dosar penal de catre procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara si ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie s-a procedat la punerea sub invinuire a unui numar de peste 50 de suspecti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, dare de mita, contrabanda si complicitate la contrabanda”, dar si ca din cercetarile facute pana la momentul respectiv reiesise faptul ca „politistii de frontiera din PTF Stamora-Moravita, sub coordonarea sefului de punct si a sefilor de ture, s-au constituit si au actionat in mod coordonat, in cadrul unui grup infractional organizat, in scopul comiterii unor infractiuni de coruptie pentru a obtine diferite beneficii materiale”.

439 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger