AcasăNews18 judete, sub avertizare de ploi si vijelii

18 judete, sub avertizare de ploi si vijelii

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Specialistii au emis doua mesaje emise anterior, astfel ca de aproximativ o ora, 18 judete din nordul, estul si centrul tarii se afla sub o atentionare de ploi, insotite de fenomene meteo specifice verii.

Mai exact, atentionarea meteo actualizata de ANM este valabila in intervalul 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 05. Locuitorii zonelor colorate cu galben pe harta Romaniei sunt informati ca atat duminica dupa-amiaza, cat si in cursul noptii urmatoare, atat in zona Carpatilor Orientali si a celor Meridionali, cat in vestul Moldovei si nordul Munteniei „vor fi perioade cu averse torentiale, vijelii, descarcari electrice si izolat grindina”, iar „cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si pe arii restranse 40… 50 l/mp”.

sursa foto: meteoromania.ro

Actualizata a fost si informarea meteo emisa zilele trecute. Astfel ca, in perioada 17 iunie, ora 15 – 18 iunie, ora 21, „in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferica accentuata”. Ceea ce inseamna ca sunt asteptate episoade cu ploi in aversa, cu descarcari electrice frecvente, dar si intensificari ale vantului si conditii de grindina. Totodata, reprezentantii Administratiei Nationale de Meterologie mentioneaza ca „pe arii restranse vor fi cantitati de apa de peste 20…30 l/mp”.

author avatar
Cristina Stefan
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger