AcasăNews141 de miliarde de euro, interceptarea romanilor intre 2004 si 2016

141 de miliarde de euro, interceptarea romanilor intre 2004 si 2016

Socant! DNA a cheltuit sume imense de bani pentru a asculta, intercepta sau fila 6 milioane de romani. Banii au stat la dispozitia institutiei din bugetul statului, evident, si deci din taxele platite de contribuabili. Dar, sa le luam pe rand. In urma cu cateva zile a fost achitat definitiv fostul sef al Brigazii Rutere, Lucian Dinita. Dosarul acestuia a fost intocmit de DNA pe baza unei marturii ce s-a dovedit a fi mincinoasa si a interceptarilor facute in acest caz. Prejudiciul estimat a fost de 679 de lei. Si asta in conditiile in care pentru un minut de ascultare a unui telefon DNA cheltuia 2,57 lei. Adica 780 euro pe zi.

Astfel de exemple in care prejudiciul nu a existat sau era mult mai mic decat costurile pentru supravegherea ”tintei”, asa cum se lauda Laura Codruta Kovesi, sunt cu sutele de mii. Dar putem sa vorbim despre cateva. Astfel,  cel mai ascultat om din Romania pare a fi presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care a fost interceptat timp de sapte ani si trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si achitat, in septembrie 2018. La un calcul simplu, DNA a chetuit pentru ascutarea lui Tariceanu nici mai mult nici mai putin decat 1.956.600 de euro, pe o achitare. Conform unor informatii care reies din mai multe documente, ascultarea celor 6 milioane de romani in perioada 2004-2016 ne-a costat 141 miliarde euro. Site-ul luju.ro a prezentat in premiera documentul din care rezulta costul exact al minutului de interceptare telefonica. Adica mai mult decat prejudiciile acuzate in dosare de parchete si SRI. Totodata, in 2018, senatorul Claudiu Manda, presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, dezvaluia un lucru incredibil. Acesta da ca exemplu cazul in care sunt judecati Remus Truica, israelianul Benyamin Steinmetz, Paul de Romania si altii, activitatile de investigatii, supraveghere operativa, adica interceptari in mediul ambiental si filaje, costurile DNA au totalizat un cuantum de 113.235 lei la care se adauga, conform rechizitoriului, inca 75.555 lei care reprezinta costul estimat al celorlalte investigatii si verificari suplimentare care desi au fost efectuate „in scopul documentarii aspectelor investigate, nu au avut rezultatul scontat si deci nu au fost valorificate”.

author avatar
Ramona Feraru
467 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu cred ca este vorba de aceasta suma colosala,iar daca este adevarata inseamna ca aici sunt banii d-voastra cu care se faceau autistrazi ce legau toate resedintele de judet intre ele si nu numai.Sa auda si hashishtagistii,jointventuristii si iohanistii de ce nu avem autostrazi,mai ales ca,atunci cand acoperitul pontak a incercat sa termine autostrada Comarnic-Brsov,a afost amenintat cu puscaria de coldea pentru ca i-ar fi luat banii de ascultari.

  2. Cum poate cineva normal la cap sa creada o asemenea aberatie.Cred ca autorul articolului ar trebuii inchis la Socola.Vai mama lorde asa zisi ziaristi.

  3. Da n-ai cum. Poate 141 de milioane hai 1 mld da nu ai cum suma aia. Si cati dracu asculta ca doar nu asculti toata Terra.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger