AcasăNews1,4 milioane de euro pe an, stransi din Fontana di Trevi de...

1,4 milioane de euro pe an, stransi din Fontana di Trevi de la Roma

In timp ce statul roman nu stie ce taxe si impozite sa mai inventeze, municipalitatea din capitala Italiei scoate milioane din apa chioara.

Construita in secolul al XVIII-lea, celebra fantana este amplasata ideal in Roma: aproape de cele mai bune restaurante si hoteluri. Conform traditiei, cu spatele la fantana, arunca doua monede cu mana dreapta, una pentru a li se indeplini dorintele personale, alta pentru a reveni la Roma. Evident, nimeni nu trebuie sa se atinga de bani, altminteri dorintele nu se mai implinesc De-a lungul anilor, purcoaiele de monede care se tot adunau i-au tentat si pe romani sa bage mana pana la cot. Ghinion, au fost arestati. Ceea ce putini turisti stiu, este ca nu numai hotii au bagat mana, ci si municipalitatea Romei.

Peste un milion de euro pe an

Aceasta este suma pe care o strang anual italienii, sub forma de monede din aceasta atractie turistica. Romanica arunca si ea purcoaie de banet pentru a se scotoci de un brand de tara.

Conform traditiei<br >monedele se<br >aruncă cu mâna<br >dreaptă si cu<br >spatele la fântână

Desi mai cu cap ar fi fost sa ne intrebam si sa stabilim inainte daca avem sau nu ce arata. Revenind la italieni, anul trecut, Fontana di Trevi a stabilit un nou record de bani colectati: 1, 4 milioane de euro. Dupa 2013 (cand s-au strans 1,3 milioane de euro) monumentul in stil baroc, inalt de 26 de metri si lat de 20, a fost inchis pentru restaurare, lucrari ce au durat 20 de luni. Strangerea banilor se face sub ochiul politiei.

Reteta e simplă<br >să nu ti bati joc<br >de patrimoniu si<br >să cultivi turismul

De obicei, cele mai multe monede sunt euro, dolari americani si yeni japonezi. Insa, tot anul trecut, o puternica prezenta a dolarilor australieni a fost inregistrata. Dar ”comoara” din Fontana di Trevi nu este formata numai din monede. Autoritatile au gasit medalii cu Fecioara Maria, cu Papa Pius sau cu Papa Francisc. Dar si un numar mare de lacate, bratari, chei, ochelari de soare. Ba s-au gasit si proteze dentare in apa fantanii.

author avatar
Tudor Borcea
1.173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger