AcasăNews14.400 de detinuti, eliberati in baza recursului compensatoriu! 5% s-au intors in...

14.400 de detinuti, eliberati in baza recursului compensatoriu! 5% s-au intors in penitenciar

Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta, referitor la eliberarile datorate recursului compensatoriu, ca, in perioada 2014-2018, dintr-un total de 14.402 detinuti care au beneficiat de prevederile legii, 11.851 au fost eliberati conditionat, iar restul de 2.551 au fost eliberati la termen. De asemenea, din totalul persoanelor puse in libertate, beneficiare ale prevederilor Legii data de fostul ministru Pruna, au revenit in penitenciar, reprezentand un procent de 5,02% din totalul beneficiarilor recursului compensatoriu. „Precizam ca nu toate persoanele care au revenit in penitenciar, dupa momentul liberarii, au savarsit fapte de natura penala in perioada postdetentie, parte dintre acestea avand pe rol alte cauze penale, in diferite stadii de instrumentare, inca dinaintea punerii in libertate”, mai arata Administratia Nationala a Penitenciarelor. Pe de alta parte, amintim ca reinsertia persoanelor  care sunt eliberate din penitenciar exista, pe hartie, ca institutie din 1998, doar ca cei avizati sa aplice aceste masuri nu au facut nimic. Reinsertia detinutilor inseamna ca acestia sa poata fi gazduiti in centre special amenajate si ca statul sa le ofere un loc temporar de munca pentru a se putea reintegra in societate.

author avatar
Ramona Feraru
252 afisari

2 COMENTARII

  1. O sa se mai intoarca, 95 % dintre ei vor recidiva. E ca si cum am fi fost invadati de o armata de 14 000 de inamici inarmati. E mai mare rusine pentru Tudorel Toader ministru al Justitie de doi ani sa dea vina pe Pruna si pe guvernarea ciolos. Dar el timp de doi ani ce a fost la minister papuse de paie? Il crede mutu. Tudorel si cu armata de psd ei din parlament au eliberat puscariasii din inchisori si au dat legile din parlament care ajuta infractorii si criminalii sa scape de condamnari, sa iasa mai usor din puscarie ei sunt singurii vinovati pentru valul de violuri, crime batai furturi, case sparte care s-a abatut asupra romanilor. Si cand te gandesti ca ar putea sa mai dea si legea amnistiei si gratierii cu care ne tot ameninta de ceva timp incoace, sa iasa chiar toti din puscarii, pentru aia tot Pruna si Ciolos vor fi de vina?

  2. Ca de obicei altii sunt de vina pentru dezastrele provocate in Romania de PSD. Dam vina pe Ciolos, Pruna, Soros, nu pe mafiotii si hotii de la psd alde care in ultimii doi ani au facut totul pentru a usura viata puscariasilor, a hotilor si interlopilor prin legi date cu dedicatie pentru ei.
    Ar fi necesara de urgenta o OUG pentru abrogarea acestei legi a Recursului Compensatoriu care continua sa elibereze armate de criminali din puscarii printre noi, dar cine sa o dea imcompetenta Dancila de la Guvern? Ei prefera sa strige ca Pruna e de vina si continua sa nu faca nimic, in complicitate vinovata cu puscariasii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger