AcasăNews12 perchezitii in Buzau, la suspecti de nereguli de natura fiscala

12 perchezitii in Buzau, la suspecti de nereguli de natura fiscala

Zi plina pentru oamenii legii, care fac la aceasta ora perchezitii in mai multe cauze si pe raza mai multor zone din tara.

Unul dintre dosarele in care s-a considerat ca se impun astfel de verificari domiciliare este cel instrumentat de politistii buzoieni specializati in investigarea criminalitatii economice, care, incepand de dimineata, fac nu mai putin de 12 perchezitii la mai multe adrese de pe raza judetului. La verificari sunt prezenti si procurori.

In cazul de fata se vorbeste despre suspiciuni privind nereguli de natura fiscala, in domeniul contructiilor si al imobiliarelor, cu un prejudiciu adus statului ce depaseste 1, 8 milioane de lei, banuieli care, din cate mentioneaza reprezentantii IPJ Buzau.

De altfel, opt dintre aceste perchezitii vizeaza sediile sociale ale unor firme cu obiect de activitate in cele doua domenii mentionate, restul fiind domicilii ale unor suspecti – administratori de firma. Din cate precizeaza aceeasi sursa, suspiciunile aflate in investigare includ, printre altele, constituirea unui grup infractional organizat, precum si evaziune fiscala, dar si inselaciune si spalare de bani.

Politistii mentioneaza, printre altele, faptul ca din cercetarile facute pana in prezent ar fi rezultat ca „in perioada 2012- 2015, persoanele in cauza, in calitate de administratori ai unor societaţi comerciale, nu ar fi evidentiat in actele contabile veniturile realizate si ar fi inregistrat operatiuni comerciale nereale, sustragandu-se astfel de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creand un prejudiciu de peste 750.000 de lei”.

sursa foto: ebihoreanul.ro

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger