AcasăNews12 morti, mii de raniti si evacuati, in urma ninsorilor care au...

12 morti, mii de raniti si evacuati, in urma ninsorilor care au afectat Japonia (VIDEO)

Furia iernii nu le da pace niponilor. Numarul victimelor caderilor de zapada din ultimele ore si a vremii reci a ajuns la 12 morti si peste 1.600 de raniti. De asemenea, alte cateva mii de oameni au fost nevoiti sa-si parareasca locuintele, de teama ca omatul depus pe acoperisuri le-ar putea darama casele peste ei.

In timp ce vestile de la meteorologi nu sunt deloc bune, semn ca iarna nu se lasa dusa prea curand din Japonia, prognozele anuntand mutarea valului de ninsori si a viscolului catre zona de est si nord a tarii, autoritatile locale au facut un bilant al caderilor de zapada din ultimele zeci de ore. Iar numarul victimelor este impresionant- pana duminica, cel putin 12 oameni au fost declarati decedati, iar alte 1650 de persoane au fost ranite, majoritatea in accidente rutiere, conform agentiei oficiale de presa din Japonia, citate de news.xin.msn.com.

[youtube]RqmDcMGYwP0[/youtube]

In timp ce traficul rutier a fost dat peste cap de zapada depusa pe carosabil, de vineri incepand, situatia zborurilor nu a fost nici ea mai buna, mai multe curse aeriene fiind amanate, pana la incetarea ninsorilor. Si circulatia ferovoara a fost afectata de vremea nefavorabila.

Japonezii spera la o imbunatatire a vremii, mai ales ca peste doua mii de suflete s-au vazut nevoite sa-si paraseasca, preventiv, casele, de teama ca, sub greutatea zapezii depuse pe acoperisuri, constructiile se vor prabusi peste ei. Locuitorii din zonele evacuate asteapata cum sa primeasca unda verde de la autoritati, pentru a se putea intoarce in locuintele lor.

[youtube]6qRBcOIYix0[/youtube]

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger