AcasăNews12.000 de euro, cea mai mare pensie din Romania

12.000 de euro, cea mai mare pensie din Romania

Cea mai mare pensie platita de Casa Nationala de Pensii in aprilie 2018 depaseste 56.800 de lei brut (echivalentul a putin peste 12.000 euro) si o incaseaza un magistrat pensionar. Insa pensionarul ar trebui sa ia  doar 3.600 lei, in baza contributiilor sale la sistemul asigurarilor sociale de stat.

Cei 56800 de lei pe luna sunt incasati de un magistrat

53.200 de lei din valoarea pensiei incasate de magistrat e suportata de la bugetul de stat, alimentat din taxele platite obligatoriu de fiecare roman si firma din Romania. Magistratului pensionar i s-ar cuveni insa in baza contributiei sale la bugetul asigurarilor sociale o pensie de doar 3.600 lei brut pe luna, partea din pensie stabilita la fel ca pentru restul romanilor, in functie de cat a contribuit efectiv la sistemul asigurarilor sociale de stat. Magistratii iau pensii speciale, reglementate de legea privind statutul judecatorilor si procurorilor. Potrivit Legii 303/2004, judecatorii si procurorii cu cel putin 25 de ani vechime in magistratura beneficiaza, la implinirea varstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni de activitate inainte de data pensionarii. Cei 150.000 de beneficiari ai pensiilor speciale au costat bugetul de stat peste 6,94 miliarde de lei in 2017, cu 28% mai mult decat in anul precedent.

author avatar
Andrei Coman
583 afisari

1 COMENTARIU

  1. EXCROCUL PUSCARIABIL CU CEA MAI MARE PENSIE ESTE O FACATURA DE MAGISTRAT-GARDIAN.
    A FOST SEF LA PENITENCIARUL COLIBASI JUD ARGES SI INAINTE DE PENSIONARE S-A FACUT PROCUROR , NU SI-A RIDICAT VENITURILE LUNARE APROAPE UN AN DE ZILE LASANDU-LE SA LE RIDICE IN ULTIMA LUNA INAINTE DE A SE PENSIONA .ASTFEL PENTRU CALCULUL PENSIEI I S-A APLICAT 80% DIN VENITUL INCASAT IN ULTIMA LUNA DIN CAMPUL MUNCII.
    ACESTA ESTE UN MOD DE OPERARE FOLOSIT IN VARIATE FORME DE CATRE TOTI EXCROCII CU PENSII SPECIALE EXTRATERESTRE MAI MULT DECAT NESIMTITE SI EXTRAVAGANTE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger