AcasăNews11 judete din diferite regiuni ale tarii, sub COD GALBEN de ceata

11 judete din diferite regiuni ale tarii, sub COD GALBEN de ceata

Saptamana incepe cu ceata, fenomenul semnalandu-se, de altfel, si in diminetile zilelor precedente de la mijloc de decembrie. De aceasta data, din cate anunta meteorologii, negura se va semnala pana catre ora 11.

Ca urmare a faptului ca fenomenul – care duce la scaderea vizibilitaii local sub 200 de metri, izolat chiar si sub limita a 50 de metri – se va semnala in mai multe regiuni ale tarii, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de ceata.

Unele dintre ele sunt valabile pana la ora 10, respectiv cele emise pentru o serie de judete din est, respectiv din zona Moldovei – Botosani, Iasi, Galati, Vaslui si Vrancea, dar si pentru judete din vest – Timis si Arad, din cate anunta ANM. Restul atentionarilor expira abia la ora 11, si cuprind Sibiul – indeosebi zonele joase din judet, dar si judetele Dolj, Gorj, Mehedinti.

Mai trebuie spus ca in zonele amintite ceata se va semnala inclusiv pe drumurile nationale si europene care le strabat, drept urmare soferilor li se recomanda, printre altele, sa adapteze viteza la conditiile meeo nefavorabile, respectiv de vizibilitate redusa.

sursa foto: giurgiuveanul.ro

author avatar
Cristina Stefan
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger