AcasăNews11 candidati in lupta pentru sefia DNA si a Parchetului General

11 candidati in lupta pentru sefia DNA si a Parchetului General

(foto: ziarelive.ro)

11 candidati eligibili s-au inscris in lupta pentru posturile de procuror general al Parchetului General al Romaniei si sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

(foto: ziarelive.ro)

Ministerul Justitiei a facut publica lista cu cei 11 candidati care indeplinesc conditiile legale de participare la selectia pentru posturile de sefi ai Parchetului General si Directiei Nationale Anticoruptie.

Printre cei 11 se afla si Laura Codruta Kovesi, fostul procuror general al Romaniei. Potrivit listei Ministerului Justitiei patru procurori sunt inscrisi pentru sefia Parchetului General, cinci pentru sefia DNA si doi procurori pentru ambele functii.

Cererea depusa de Dan Voinea a fost respinsa, motivul reprezentandu-l faptul ca acesta nu indeplinea calitate de magistrat la inscrierea candidaturii.

Cei 11 candidati urmeaza sa se prezinte la interviuri in perioada 23 – 25 octombrie, urmand ca rezultatele finale vor fi anuntate la data de 1 noiembrie.

Candidatura fostului procuror general al Romaniei survine desi Ministerul Afacerilor de Externe l-a delegat pentru o functie de Inalt reprezentant la Misiunea Romaniei la Bruxelles pe probleme privind reforma justitiei si lupta anticoruptie.

Potrivit Ministerului Justitiei cei 11 candidati sunt: Cornescu Gheorghe (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie), Dumitrescu Constantin Claudiu (DNA, detasat la Guvernul Romaniei – DLAF), Hach Elena (Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov), Ionita Vasile (DNA).

Totodata, au mai candidat si Irimie Ioan (DNA – ST Cluj), Kovesi Laura Codruta (DIICOT – ST Sibiu, detasata la MAE), Mota Gheorghe Emil (Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj) si Nitu Tiberiu Mihail (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, numit la Inspectia Judiciara – CSM).

Printre candidati se mai afla si Sima Constantin (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie), Stoica Viorica (Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie) si Tanase Paula Nicoleta (Parchetul de pe langa Tribunalul Galati).

author avatar
Ionut Zgimbau
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger