Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » 10 milioane de dolari, prima recompensa SUA pentru un terorist

10 milioane de dolari, prima recompensa SUA pentru un terorist

Autor:

Guvernul american a anuntat aceasta suma in schimbul unor informatii ce vor permite eliminarea liderului gruparii teroriste Front al-Nusra, rebotezata Front Fatah al- Sham, Abu Mohammed al-Joulani.

 

Srecompensa 720x390 10 milioane de dolari, prima recompensa SUA pentru un teroristerviciul de presa al departamentului de Stat a informat ca guvernul este pregatit sa plateasca o asemenea suma pentru informatii ce pot determina localizarea lui Abu Mohammed al-Joulani. Administratia Barack Obama a ezitat mult timp sa includa pe lista gruparilor teroriste Front al-Nusra, filiala a Al-Qaida in Siria. Fatah al-Sham este o grupare jihadista siriana bine organizata. Gruparea a afirmat ca a rupt legaturile cu Al-Qaida anul trecut, dar Washington nu crede in aceasta ruptura. ”Front al-Nusra ramane ramura Al-Qaida in Siria”, afirma departamentul de Stat, si al doilea grup jihadist important in aceasta tara dupa ISIS.

medalion 720x405 10 milioane de dolari, prima recompensa SUA pentru un terorist

Abu Mohammed al-Joulani

La sfarsitul lunii ianuarie, Fatah al-Sham si patru grupari rebele au anuntat fuziunea in sandul unei grupari botezate Tahrir al-Sham (”Eliberarea Siriei”). Recent, SUA au facut o serie de raiduri aeriene contra al-Fatah si Al-Qaida, eliminand mai multi comandanti si combatanti. 60 de jihadisti fac la ora actuala obiectul unor recompense oferite de departamentul de Stat, in frunte cu liderul ISIS, Abou Bakr Al-Baghdadi si  liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, recompense ce pot ajunge pana la 25 de milioane de dolari.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!