AcasăNews1 decembrie in Capitala: parada militara, deschiderea Targului de Craciun si aprinderea...

1 decembrie in Capitala: parada militara, deschiderea Targului de Craciun si aprinderea beculetelor de Sarbatori

Joia aceasta are o insemnatate cu totul aparte pentru romanii aflati in tara, dar si pentru cei plecati la stiudiu sau la lucru dincolo de granitele autohtone.

Cu totii ne gandim la insemnatatea datei de 1 decembrie, si anume la faptul ca, in 2016, se implinesc 98 de ani de la Marea Unire de la 1918 si ca ne apropiem de centenarul momentului decisiv pentru istoria noastra ca natiune.

Ca si in anii trecuti, si in 2016 au fost organizate manifestari destinate marcarii Zilei Unirii, atat in Capitala – cea mai spectaculoasa fiind, de departe, parada militara de la Arcul de Triumf, care sta sa inceapa-, dar si la Alba Iulia, orasul in care s-a savarsit unirea Transilvaniei cu Romania, precum si in alte orase mari din tara. Fie ca programul evenimentelor festive includ defilari militare sau alte manifestari simbolice, de proportii mai mici, romanii pun accent pe ideea de unitate si de traditii.

Revenind in Capitala, va spunem ca in cursul diminetii de joi s-a deschis oficial si Targul de Craciun, organizat pentru prima oara in Piata Constitutiei, dupa ce ani la rand a fost gazduit de Piata Universitatii. Asa ca daca vreti sa mergeti, alaturi de cei mici, sa vizitati targul, o puteti face, pana catre orele serii. Si tot in cursul acestei zile festive, mai precis incepand cu ora 19, se vor aprinde luminitele de Craciun in Capitala (inclusiv in Centrul Istoric).

De altfel, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei, si popularul motor de cautare Google si-a schimbat logo-ul, cum, de altfel, se intampla in cazul datelor cu insemnatate – sarbatori nationale sau alte evenimente majore din sfera personalitatilor lumii culturale ori sportive, dar nu numai.

sursa foto: Facebook/Bucharest Christmas Market

author avatar
Cristina Stefan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger