AcasăNews1.600 de detinuti palestinieni din Israel vor intra in greva foamei

1.600 de detinuti palestinieni din Israel vor intra in greva foamei

Aproape 1.600 de detinuti palestinieni din Israel, adica mai mult de o treime din numarul total, se pregatesc sa intre de marti in greva foamei, a anuntat duminica pentru AFP ministrul palestinian pentru detinuti, Issa Qaraqaë.

„Circa 1.600 de detinuti palestinieni vor intra de marti in greva foamei, pentru a obtine o imbunatatire a conditiilor din inchisorile de ocupatie si am pregatit un program national de solidaritate cu ei”, a spus ministrul palestinian.Marti coincide cu Ziua detinutilor palestinieni, precum si cu preconizata eliberare a unuia dintre acestia, Khader Adnane, care a stat in greva foamei o perioada record de 66 de zile.

In total, 10 detinuti sunt in prezent in greva foamei in inchisori israeliene, potrivit Clubului detinutilor palestinieni. Purtatorul de cuvant al administratiei penitenciare israeliene, Sivan Weizman, a precizat ca doar sase detinuti palestinieni se afla in greva foamei. Doi dintre ei, Bilal Diab, 27 de ani, si Thaer Halahla, acuzati de legaturi cu miscarea radicala Jihadul islamic, precum si Khader Adnane, refuza sa se alimenteze de 48 de zile.

Peste 4.700 de palestinieni sunt inchisi in Israel, marea majoritate executand pedepse de inchisoare pe viata.

author avatar
Ciprian Purice
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger