AcasăDezvaluiriAnchete„Zbirul” sportului romanesc, Ioan Mircea Ciocotisan, i-a turnat pe campionii Romaniei ca...

„Zbirul” sportului romanesc, Ioan Mircea Ciocotisan, i-a turnat pe campionii Romaniei ca vor sa fuga din tara!

Din functia cheie pe care o detine la Agentia Nationala de Sport si Tineret, cea de sef al Biroului de Audit Intern, Ioan Mircea Ciocotisan taie si spanzura in sportul romanesc.

Primii „turnati” la Securitate au fost colegii si antrenorii lui Ciocotisan de la clubul de rugby Stiinta Baia Mare

Iar porecla de „Zbirul”, pe care i-au pus-o sportivii, antrenorii si presedintii de federatii terorizati de acest functionar public pastrat in functie si de actualul presedinte al ANST, Carmen Tocala, poate fi completata acum cu cea de „Sifonul”.

Ioan Mircea Ciocotisan isi pastreaza nestingherit functia de la ANST si pe mandatul lui Carmen Tocala (foto)

Pentru ca, dupa cum reiese din documentele intrate in posesia noastra, dosarul de informator al lui Ciocotisan cuprinde fragmente incredibile despre delatiunile acestuia la organele de Securitate.

„Dinu”

In momentul de fata, Ioan Mircea Ciocotisan se numara printre cei care fac legea in sportul romanesc. Ce autoritate morala are seful Corpului de Control al lui Carmen Tocala sa decida asupra activitatii sportivilor romani si indrumatorilor acestora? Ce il recomanda in aceasta functie? Poate amanuntul care nu apare in CV-ul oficial, ca a fost informator al organelor de Securitate, incepand cu anul 1984. Asta dupa ce, dupa cum scrie negru pe alb in stufosul sau dosar de „turnator”, „anterior, pe perioada satisfacerii stagiului militar obligatoriu, titularul fusese colaborator al organelor C.I.”.  Asadar, a inceput de tanar cu „sifoneala”, iar dupa armata, pe cand lucra ca „muncitor in cadrul Complexului Economic CARPATI Baia Mare, a fost recrutat ca informator in problema „Persoane cu intentii de trecere frauduloasa a frontierei de stat sau de ramanere ilegala in strainatate”. A primit numele conspirativ de „Dinu” si s-a pus vartos pe treaba.

„Oameni de ultima speta”

Fiind sportiv de performanta, Ciocotisan a intrat in paine turnandu-si chiar propriii colegi, dupa cum reiese din una dintre primele informari din anul 1984: „In legatura cu Buru Gratian, va informez ca facand rugby in cadrul Asociatiei Stiinta CEMIN Baia Mare, deseori ne-am intalnit fara sa ne cunoastem personal. L-am vazut de mai multe ori in compania lui Vladescu Aurel, care acum este in detentie pentru savarsirea infractiunii de viol si talharie. Dupa parerea mea, acesti oameni sunt de ultima speta si cred ca Gratian colinda toate localurile”. In schimb, pe antrenorul sau, il „toarna” ca „acasa la numitul Tirnmiacev se pot gasi lucruri ce nu se gaseau la noi, blugi, cafea, tigari”. Iar pe lista „victimelor” delatiunilor lui Ciocotisan se regasesc si alte nume mari din sportul romanesc…

Operatiunea „Video”

Mai mult, actualul „jupan” de la ANST le propunea ofiterilor de Securitate sa se infiltreze printre sportivi, ca sa descopere cat mai multi dintre acestia, care aveau legatura cu strainatate. Astfel, Ciocotisan informeaza ca „ la intalnirile de pe stadioane m-am facut interesat sa cumpar un aparat de video din strainatate, cum a facut «Bran»,  care incearca sa intre in circuitul cu casete”.

author avatar
Catalin Tache
2.359 afisari

1 COMENTARIU

  1. V ati dat seama cam tarziu,defapt el a condus ANST,el intra la TOCALA ,la orice ora cu orice problema iar aia de frica ca este unchiul lui SERES DE LA ANTENE JUCA CUM DICTA EL,CINE I DECARTA LUI ERA LASAT IN PACE.TOTI DIN ANST SPER SA PLECE CAT MAI CURAND !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger