AcasăNews„Programul Rabla” la haine

„Programul Rabla” la haine

Clientii care vor cupoane de reduceri pot aduce la magazin maximum un kilogram de haine vechi

Pe 15 ianuarie incepe sezonul reducerilor la imbracaminte si incaltaminte, iar unii comercianti pluseaza si ofera vouchere (cupoane de reducere) la cumparaturi pentru cei care aduc la magazine haine purtate.

Clientii care vor cupoane de reduceri pot aduce la magazin maximum un kilogram de haine vechi

Conform reprezentantilor unui lant  de magazine de imbracaminte, clientii pot aduce haine uzate, rupte, demodate, mici, mari, vechi etc., pentru care vor primi cupoane de reduceri la cumparaturi. Comerciantii nu au precizat valoarea voucherelor, dar au mentionat ca fiecare client poate aduce maximum un kilogram de haine. O parte din imbracamintea veche va  ajunge in magazinele second-hand din intreaga lume. Hainele foarte uzate vor fi duse la o fabrica de sortare din Germania, materialele urmand a fi  folosite  pentru realizarea altor haine ori sub forma de carpe/lavete utilizate  la curatenie sau in industria auto.

Reduceri la la imbracaminte si incaltaminte

Potrivit legii,  perioada de soldare (reduceri ale preturilor) este stabilita de lege intre 15.01.2012 – 15.04.2012 pentru produsele de toamna – iarna. In acest interval de timp, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile (fara a depasi termenul limita de 15.04.2012) in care pot comercializa produse la preturi reduse. Numerosi comercianti din Bucuresti au anuntat reduceri de preturi cuprinse intre 10% si 90% la o serie de produse  nealimentare, printre acestea numarandus-e inclusiv articole pentru casa, accesorii vestimentare etc.

Obligatiile comerciantilor

Comerciantii trebuie sa notifice primariile cu 15 zile inainte de debutul soldarilor. Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier:

–         confectii,

–         marochinarie,

–         tricotaje,

–         incaltaminte,

–         articole sportive etc.

Conform legii, vanzarea de soldare este orice vanzare insotita sau precedata de publicitate si anuntata sub denumirea „soldare/soldari/solduri”.  Nerespectarea dispozitiilor legale generale privind vanzarile de soldare se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 10.000 lei.

author avatar
Arpad Dobre
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger