AcasăNewsDe Vrijer - prietenul olandez al Romaniei la FMI

De Vrijer – prietenul olandez al Romaniei la FMI

Erik Jan De Vrijer

Seful actual al delegatiei FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks, isi va incheia mandatul pe 9 mai, locul sau fiind luat de olandezul Jan De Vrijer.  Numele noului responsabil FMI poate fi tradus ca „prieten” sau „liber”.

Franks paraseste fascinanta Romanie si-l lasa de De Vrijer sa contabilizeze datoria minusurilor economice ale Romaniei

De Vrijer este acum reprezentant al FMI pentru Belgia si Olanda, iar din vara va prelua conducerea  delegatiei FMI la Bucuresti.  Potrivit reprezentantului Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, olandez ul De Vrijer are o pozitie consolidata in cadrul Fondului, ca director adjunct al Departamentului pentru Europa. Conform celor cateva informatii care circula pe internet despre De Vrijer, acesta  a condus misiunile FMI  in Uzbekistan, Algeria, Irak, Belgia si Franta.

Romania, cu temele nefacute

Erik Jan De Vrijer

Ramane de vazut cat de prieten va fi De Vrijer, care s-ar putea lua cu mainile de cap de ceea ce a gasit in Romania.  Autoritatile romane aveau o serie de privatizari de efectuat si numeroase companii de stat de listat pe bursa. Privatizarea Cupru Min a fost anulata, urmand a fi reluata, iar cea a Oltchim nici nu a fost initiata. Pe de alta parte, nici listarea pe bursa  aTransgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Tarom  etc. nu a avut inca loc, iar fondurile de peste 3,6 miliarde de euro obtinute de Romania de la FMI pe vremea lui Franks vin la scadenta in mandatul lui De Vrijer. O fi acesta „prieten”, dar datoria trebuie returnata incepand din acest an.

author avatar
Arpad Dobre
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger