AcasăNews„Pacea” rusilor pentru Siria, amenintata de Israel

„Pacea” rusilor pentru Siria, amenintata de Israel

Netanyahu nu prea e de acord cu ce-i „deseneaza” Putin

Cu armata lui Bashar al-Assad atacand in forta pozitiile Armatei Siriene Libere, Rusia considera ca, la conferinta de pace, opozitia siriana trebuie sa se prezinte cu coada intre picioare.

Moscova insista ca „factiunile rebele” ce se vor prezenta la conferinta sponsorizata de Rusia si SUA sa nu puna nici preconditii, nici sa nu formuleze „conditii nerealiste”.

Netanyahu nu prea e de acord cu ce-i „deseneaza” Putin

Putin face pe seful in Mediterana

Adica nimic legat de inlaturarea de la putere a lui  Bashar al-Assad, dupa cum a subliniat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov! „Occidentul a crezut ca-l va putea presa pe Putin sa-l convinga pe Bashar sa lase puterea”, a declarat Georgi Mirski, expert la Institutul de Relatii Internationale. „Nonsens! Assad va sta pana la sfarsit! Si are multe resurse ce-i asigure ramanerea la putere.” Conform analistilor militari, Rusia este decisa sa joace in Siria rolul pe care l-a jucat Franta in anii 1990 in Algeria, cand a sprijinit guvernul militar impotriva revolutionarilor, multi avand legaturi cu miscarile islamiste.  Poporul algerian a platit in acea perioada un pret cumplit: peste 150.000 de morti. Nici in Siria nu mai e mult pana se atinge aceasta cifra. In acest moment, Putin crede ca domina acest front mediteraneean, impreuna cu aliatii sai, Iranul si Hezbollahul libanez.

Israelul are timp de gandire doar „cateva zile”

Doar Israelul ii mai poate strica planurile. Si se pare ca Israelul se straduieste in acest sens. Duminica, armata israeliana va incepe un exercitiu pe scara larga, pe tema „atac masiv cu rachete si arme chimice”. Iar comandantul Fortelor Aeriene, general maior Amir Esel, a declarat azi ca Israelul are „doar cateva zile ca sa nu fie prins in razboiul din Siria”, pentru ca rachetele S-300 rusesti sunt pe drum. „Este un razboi pe care il putem castiga, dar numai prin forta masiva”!

author avatar
Adina Mutar
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger