AcasăNews„Ofensiva de primavara” a talibanilor a durat 17 ore

„Ofensiva de primavara” a talibanilor a durat 17 ore

Armata afgana a periat orasul Kabul dupa cuiburile de talibani

Talibanii au initiat duminica atacuri coordonate, care s-au incheiat dupa 17 ore de confruntari, soldandu-se cu moartea a 47 de persoane, dintre care 36 de atacatori.

Armata afgana a periat orasul Kabul dupa cuiburile de talibani

Comandouri talibane au lansat trei atacuri simultane, duminica, la Kabul, impotriva Parlamentului si a cartierului ambasadelor.

Baza NATO, atacata de sinucigasi

In timp ce comandourile atacau sediile Parlamentului, ale ONU si ambasadelor, doua atentate sinucigase au vizat cladiri guvernamentale si un aeroport unde se afla o  importanta baza militara a NATO. Asaltul asupra Parlamentului din Kabul a fost respins de fortele de ordine, insa atacatorii, dintre care unii echipati cu veste burdusite cu explozibili, au luat cu asalt un hotel recent construit, Kabul Star Hotel, din apropierea unei baze  americane, a birorurilor Natiunilor Unite si a palatul presedintelui Hamid Karzai. Mai multi parlamentari afgani s-au alaturat fortelor de securitate, in incercarea de a-i respinge pe atacatori.

Doar un inceput

In zona din jurul ambasadei SUA au avut loc mai multe atacuri, insa ambasada a anuntat ca niciun membru al sau nu a fost ranit Dupa-amiaza, talibanii au atacat mai multe obiective din orasul Gardez, in est, atacul soldandu-se cu patru raniti in randul civililor. Talibanii vizau o academie de politie si o universitate. Un elicopter al NATO a deschis focul asupra cladirii in care se adaposteau talibanii. Aceste atacuri coordonate survin in momentul in care talibanii au anuntat ca pun capat armistitiului relativ. Purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat ca atacurile reprezinta inceputul ofensivei de primavara.

author avatar
Adina Mutar
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger