AcasăNews„National” a decapitat mafia asigurarilor

„National” a decapitat mafia asigurarilor

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurãrilor, Constantin Buzoianu, despre care „National” a dezvaluit ca incasa bani de la Omniasig prin firma fiului sau, a fost executat, ieri, de Parlament. Sponsor declarat al PDL, Buzoianu a fost suspendat din functia pentru care incasa lunar peste 20.000 de euro.

Constantin Buzoianu

Dezvaluirile facute recent de „National” nu au ramas fara ecou. Birourile permanente ale celor doua camere ale Parlamentului au decis ieri revocarea din functie a presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), pentru management defectuos, deficiente sub aspectul supravegherii prudentiale si reglementarii, lipsa de implicare in vederea protectiei consumatorilor si tolerarea unor firme care nu-si respectau obligatiile.

24.09.2012 - „National“ a dezvaluit faptul ca Buzoianu primea bani de la Omniasig prin firma juniorului. Ieri, acesta a fost revocat din functie

Intr-un raport intocmit de Comisia pentru cercetarea abuzurilor din cadrul Camerei Deputatilor  se precizeaza cã existã suspiciuni de incompatibilitate in cazul lui Buzoianu, deoarece fiul acestuia, Sorin Buzoianu, este asociat in mai multe societãti care activeazã in domeniul asigurãrilor – fapt dezvaluit recent de „National”.

22.06.2011 - Anul trecut, cotidianul nostru a facut public mecanismul prin care Constantin Toma directiona fondurile Omniasig spre afacerile lui Taher. Dupa doua saptamani, acesta si-a dat demisia

„Membrii comisiei au hotarat sesizarea Agentiei Nationale pentru Integritate in vederea verificãrii presupusei stari de incompatibilitate in care se afla domnul Buzoianu, precum si solicitarea unor documente si rapoarte intocmite de CSA cu privire la cazuistica aflata in atentia comisiei noastre”, se aratã in document.

Constantin Toma

De altfel, jurnalistii nostri au solicitat conducerii ANI sa precizeze daca au declasant o ancheta in cazul Buzoianu inca de pe 10 octombrie, insa institutia respectiva a refuzat sa ofere un raspuns.

Sponsor PDL ingropat de… PDL

Buzoianu, care pana ieri a incasat un salariu de peste 20.000 de euro pentru functia pe care o detinea, era sponsor oficial al Partidului Democrat Liberal, in contul caruia a virat in 2008 suma de 80.000 de lei. Ieri, deputatul PDL Adrian Nitu, membru al Comisiei de buget finante, a sustinut ca revocarea din functie a lui Buzoianu a fost o decizie politica si ca a aflat despre aceasta doar cu cinci minute inainte de inceperea sedintei Comisiilor reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului. De altfel, nume grele din PDL s-au declarat revoltate, sustinand ca USL incearca sa decapiteze institutiile conduse de pedelisti, pentru a-si pune propriii oameni. Culmea, Buzoianu a fost ingropat chiar de un deputat PDL, Adrian Gurzau, cel care a condus Comisia pentru cercetarea abuzurilor si care l-a acuzat pe seful CSA ca a omis sa mentioneze in declaratia de interese ca fiul sau se ocupa de asigurari.

Legat de Omniasig

Interesant este faptul ca afacerile lui Buzoianu au avut mereu legaturi cu Omniasig, firma de la care fiul lui incasa bani prin cateva sute de contracte de publicitate. Pana in 2006, cand a ajuns la CSA, Buzoianu a fost consilierul directorului genreal al companiei Omniasig, Constantin Toma. Acesta din urma a plecat din fruntea companiei dupa ce „National” a facut public mecanismul prin care Toma directiona fondurile austriecilor de la Vienna Insurance Group catre afacerile controversatului iordanian Fathi Taher.

author avatar
Narcis Voica
1.777 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger