AcasăNews„Eticheta” Blanculescu, lipita pe „tepele” lui Nelu Badea

„Eticheta” Blanculescu, lipita pe „tepele” lui Nelu Badea

In urma dezvaluirilor publicate in exclusivitate de „National”, gruparea de firme „fantoma” condusa in acte de „sageti” reprezentate de cetateni moldoveni si din umbra de tandemul Ionel Blanculescu – Ioan Badea a intrat nu doar in atentia structurilor anticoruptie, a Fisculului si a investigatorilor europeni de la OLAF,  dar si in vizorul asa -numitilor „vanatori de tepari”.

Ionel Blanculescu, prost platit chiar si pentru postura de simpla interfata

De altfel,  miliardarul „Nelu” Badea, „refugiat” de cativa ani buni la Londra, dupa ce s-a ales cu cazier fiscal si, implicit, interzicerea posibilitatii de a derula afaceri pe numele sau in Romania, nu se afla pentru prima oara in aceasta situatie.

Sotia lui Ioan Badea, Simona Felicia, este prezenta in actionariatul unora dintre firmele suveica

Ultima firma trecuta pe numele sau, „Badea & Parteners SRL.”, s-a aflat de asemenea la loc de frunte pe lista publica intocmita de cei de la site-ul „Antitepari.ro”cu societatile de care este bine sa te feresti daca vrei sa faci afaceri oneste.

Intalniri sub acoperire

Schema firmelor prin care banii din fonduri europene si bugetare se scurg in conturile „miliardarului de la Londra”

Introducerea firmei lui Ioan Badea in baza de date cu „teparii” din Romania avea loc la 16.02.2009, administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Bucuresti pentru „Badea & Partners SRL” fiind Consulta 99 SRL. Au trecut de atunci peste trei ani, iar numarul creditorilor ramasi cu buzele umflate si conturile goale dupa ce s-au lasat amagiti de imaginea de ”miliardar de la Londra” cu care se prezinta peste tot „Nelu” Badea a explodat pur si simplu. Astfel ca, in prezent, dupa cum reiese din fisele sintetice ale ANAF intrate in posesia noastra, zeci de alte societati, de  la firme de distributie a energiei electrice, pana la cele de telefonie mobila si alti diversi creditori, au de recuperat sume importante de la „partenerii” din sistemul suveica creat de Ioan Badea, cu sprijinul interfatei Ionel Blanculescu. Cel care, mai nou, a fost numit seful „sfatului inteleptilor” din jurul premierului Mihai Razvan Ungureanu. Iar in incercarea de a ascunde faptul ca prin sotia sa, Simona Felicia, se afla in spatele unor firme ca SC Structural Consult Investitii si Dezvoltare SA, SC Vel Service SRL, SC One Stop Shop Communication SRL sau SC Panache Imobiliare SRL, „miliardarul de la Londra” conduce sedintele de afaceri, atunci cand vine la Bucuresti, nu la sediile declarate ale acestor societati, ci la cel „acoperit”, din strada Invingatorilor nr.24, sector 3.

Directoare terorizate

In urma dezvaluirilor noastre, surse din anturajul gruparii „Blanculescu – Badea” sustin ca doua dintre directoarele de la conducerea firmelor conduse de cei doi si–au dat demisia, in ciuda presiunilor la care au fost supuse, refuzand sa mai fie partase la comiterea a tot felul de infractiuni. Printre acestea :  deducerea ilegala de TVA, neinregistrarea de facturi in contabilitate,  scoaterea de bani cash la negru pentru plata comisioanelor unor inalte personaje politice,  fals in acte prin semnarea de contracte fictive, evaziune fiscala si spalare de bani prin scoaterea a zeci de milioane de euro din tara, prin intermediul unui off shore din Cipru –  Summer Moon Enterprises Ltd -, in conturile Smith & Felton Limited, cu sediul in Londra. Iar daca, pana acum cel putin, institutiile abilitate din tara s-au dovedit timorate de pozitiile publice detinute de Ionel Blanculescu, cu totul alta este atitudinea anchetatorilor de la OLAF, structura europeana care verifica deturnarile de fonduri europene. Mai ales ca Ionel Blanculescu, dupa cum sustin aceleasi surse din interiorul „imperiului” lui Badea, si-ar fi vandut „eticheta” cu numele sau pe doar 2 .000 euro lunar. Dintre care doar 1 .000 ii ia pe „fluturas”. Iar in ciuda eforturilor disperate depuse de la aparitia materialelor din „National”, Ioan Badea tot nu a reusit sa-si curete cazierul fiscal…

Agenda lui Ungureanu

In aceste zile, in calitatea sa de secretar al „consiliului inteleptilor”, Ionel Blanculescu lucreaza din greu la agenda viitorelor vizite externe ale premierului, alcatuind lista oamenilor de afaceri care il vor insoti pe Mihai Razvan Ungureanu in delegatiile sale oficiale.

author avatar
Catalin Tache
5.745 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tot nu inteleg de ce nu se sesizea nimeni pentru astea? Domnule Tache aveti grija ca astia sunt ca mercenari!!! Se trag la tepe in tara asta si se fura milionae de euro cu sacii si nimeni nu este deranjat, dar luam bani de la FMI, stam capra cand vin aia sa ne verifice si nu putem sa dam banii luati cu japca cei 25% inapoi. Dar bine ca sunt astia protejati si mai apar si la TV sa ne tina lectii de moralitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger