AcasăNews„Disparutul” Codrut Marta munceste 12 ore pe zi la dosarul lui Blejnar!...

„Disparutul” Codrut Marta munceste 12 ore pe zi la dosarul lui Blejnar!

La ultimele prezentari in fata instantelor de judecata, lui Sorin Blejnar pare sa-i fi revenit zambetul pe buze. Nu neaparat pentru ca a primit acceptul magistratilor Curtii de Apel Bucuresti de a pleca din tara, dar mai ales pentru ca procurorii anticoruptie nu l-au mai incoltit la fel de virulent.

Codrut Marta colaboreaza de minune cu DNA

Numai ca, dupa cum sustin sursele noastre, linistea anchetatorilor nu este decat una aparenta, ea anuntand furtuna care va urma in cele trei dosare penale in care este cercetat Sorin Blejnar. Si unde s-au strans deja marturiile catorva zeci de persoane, inculpati si martori deopotriva.

Sorin Blejnar se poate alege cu un nou dosar penal

Iar inainte de a declansa atacul final pentru condamnarea fostului sef al ANAF, procurorii asteapta doar ca, din ascunzatoarea sa din Haifa,  Codrut Marta sa termine de „controlat” toate aceste declaratii.

Prea multe „pipite”

Prostituatele livrate membrilor retelei de evazionisti erau filate de anchetatori

Dupa ce Codrut Marta, inainte de disparitia sa, a fost prelucrat in cadrul mai multor audieri secrete ale procurorilor anticoruptie, acestia au avut „munitia” necesara pentru a incepe sa traga din toate pozitiile impotriva lui Sorin Blejnar. Au fost deschise chiar mai multe dosare impotriva fostului sef al ANAF, iar dezvaluirile despre implicarea acestuia in diverse operatiuni fiscale suspectate a fi ilegale au inceput sa curga in presa. Mai mult decat atat,  „pe surse”, au scapat si amanunte picante din stenogramele interceptarilor. Iar anchetatorii incearca acum sa-l agate pe Blejnar si mergand pe aceste piste descoperite de politistii de la „crima organizata”. Astfel, din monitorizarea unor proxeneti dintr-un temut clan interlop din Capitala, reiesea ca acestia au cerut intr-o seara, in mod repetat, mai multe prostituate pentru „nea Sorin”. Iar cum respectivii interlopi sunt recunoscuti pentru ca lucreaza cu tinere minore, pe care le si drogheaza, fostul sef al ANAF poate fi implicat si in acest dosar eminamente penal. Insa anchetatorii trebuie sa fie siguri de veridicitatea comenzii pentru „pipite”, si daca nu cumva „pestii” doar s-au dat mari in fata confratilor de breasla.

Merg la sigur!

De asemenea, pentru a duce la bun sfarsit aceasta ancheta, care se anunta una dintre cele mai complexe instrumentate pana acum, procurorii trebuie sa mearga la sigur. Asa ca probele ce urmeaza sa fie prezentate in curand judecatorilor sunt atent verificate, cu ajutorul „disparutului” Codrut Marta. Care continua colaborarea cu DNA intr-un ritm alert, verificand cu minutiozitate declaratiile celor implicati in caz. Chiar daca pentru asta, dupa cum sustin aceleasi surse, trebuie sa munceasca, sub supravegherea celor trei garzi care il protejeaza in permanenta, si cate 12 ore pe zi! Dar acesta este singurul mijloc prin care procurorii pot construi un caz solid, Marta fiind cel care cunoaste toate secretele lui Blejnar, ca si adevaratele relatii pe care acesta le avea cu cei din anturajul sau.

author avatar
Catalin Tache
1.932 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger