AcasăNews„Baronii” vor capul Liviei Stanciu!

„Baronii” vor capul Liviei Stanciu!

Decimati de actiunile justitiei, baronii si-au gasit acum o noua tinta. Este vorba despre presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al carei cap este cerut din ce in ce mai insistent de catre gruparea „durilor” din PSD, tot mai isterizati de cresterea numarului de ”victime” pe care anchetele DNA il fac in randurile sale.

Livia Stanciu a bagat frica in politicienii corupti

Iar cum in cele din urma s-au convins ca degeaba insista cu mazilirea Laurei Codruta Kovesi, ca nu vor obtine satisfactie, acestia nu pierd niciun prilej pentru a-i cere premierului Victor Ponta sa scape cum o sti, dupa alegerile din noiembrie, de conducatoarea temutului „complet negru” de la Curtea Suprema. Mai mult chiar, dupa cum sustin sursele noastre, „greii” vizati de anchetele procurorilor anticoruptie au dat si un adevarat ultimatum sefului guvernului, pentru ca acesta sa-l insarcineze pe ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, cu gasirea solutiei practice prin care Livia Stanciu sa fie schimbata de urgenta din functie.

Greu de rapus

Ce-i drept, atacuri la adresa inaltei magistrate au mai fost si in trecut, dar de fiecare data acestea au ramas fara vreo urmare concreta. De aceasta data insa, „baronii”, care deja nu isi mai fac nicio iluzie ca ar putea beneficia de clementa procurorilor Laurei Codruta Kovesi, si-au zis probabil ca macar la ultima instanta, care la va decide pedeapsa finala, sa-si aranjeze cat de cat apele. Dar pentru intretinerea acestei sperante trebuie musai sa scape de Livia Stanciu. Iar pretextul pe care se bazeaza intreaga strategie este ca aceasta sa fie gasita vinovata de incheierea cu intarziere a motivarii deciziilor si astfel sa se forteze sanctionarea sa. Numai ca, pentru acest lucru, chiar daca s-ar bucura de sprijinul fortat al conducerii Ministerului Justitiei, mai este nevoie si de avizul CSM…  Asa ca singurul castig real al actiunii „baronilor” poate fi doar detensionarea momentana a nervilor intinsi la maximum de judecarea dosarelor instrumentate de catre DNA.

 

author avatar
Catalin Tache
2.158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger