AcasăNews„Baietii destepti” contesta insolventa de la Hidroelectrica

„Baietii destepti” contesta insolventa de la Hidroelectrica

Dupa ce le-au fost reziliate contractele, cativa dintre „baietii destepti” din energie au decis sa conteste in instanta insolventa ceruta de Hidroelectrica.

Recursurile au fost depuse de companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie, precum si de sindicatul Hidrosind.

Remus Borza nu crede ca „baietii destepti” vor reveni la Hidroelectrica

Firmele in cauza sperau ca, daca reusesc sa invalideze decizia de insolventa, Hidroelectrica ar urma sa fie obligata la continuarea furnizarii de curent ieftin catre „baietii destepti”, ceea ce ar duce-o direct la faliment.  Aceasta deoarece contractuale asumate de Hidroelectrica totalizau in iunie 19,8 TWh (terawati-ora), iar productia din acest an va fi de maximum  12 TWh, din cauza secetei. In 2010, companiile Alro, Energy Holding, Alpiq Romindustries, Alpiq RomEnergie, EFT Romania, impreuna cu alte cinci firme, au contractat pana in 2014-2018 circa 70% din energia pe care Hidroeletrica urma sa o produca.

Sansele de castig, minime

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a precizat ca acesti „baieti destepti” au contestat insolventa pe considerente de ordin procedural, iar sansele ca ei sa castige sunt minime, dar daca instanta le-ar da castig de cauza,  pen trui companie ar urma falimentul. La mijlocul lunii iunie, Hidroelectrica a intrat in insolventa, iar la sfarsitul lunii iulie, contractele cu „baietii” destepti au fost anulate rand pe rand.

author avatar
Arpad Dobre
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger