AcasăNews”Vreme ideala pentru bombardament in Siria”

”Vreme ideala pentru bombardament in Siria”

O toamna blanda pentru pilotii rusi, un iad pentru populatia siriana

TelevizIunea rusa de stat a difuzat, sambata, un buletin meteo in care erau prezentate conditii climatice ”excelente” in Siria pentru raiduri aeriene din partea aviatiei rusesti, afisand si imagini din timpul recentelor lovituri aeriene.

O toamna blanda pentru pilotii rusi, un iad pentru populatia siriana

Conditii climatice si o vizibilitate excelenta: televiziunea publica Rossiya 24 a difuzat previziunile meteo din Siria estimand o jumatate a  lunii octombrie ”ideala pentru zboruri” deasupra tarii. ”Subiectul saptamanii sunt raidurile aeriene care au inceput in Siria. Dupa cum estimeaza specialistii, data pentru aceste operatiuni militare a fost foarte bine aleasa din punct de vedere climatic”, a comentat prezentatoarea meteo de la Rossiya 24, in editia de sambata. ”Jumatatea lunii octombrie este ideala pentru zboruri deasupra Siriei”, a continuat prezentatoarea, in timp ce erau difuzate imagini aeriene ale bombardamentelor aviatiei ruse. ”Vantul ar putea sufla cu pana la 15 metri pe secunda si se vor inregistra ploi odata la 10 zile dar aceasta nu va avea niciun impact asupra raidurilor noastre”, s-a entuziasmat aceasta, noteaza Le Figaro.

Vom putea lovi eficace de sub nori

In ce privesc maximele, temperatura ar putea deveni critica pentru piloti incepand cu 35 de grade dar, din fericire, ”temperatura atinge rareori asemenea valori in octombrie”, a explicat prezentatoarea televiziunii publice rusesti. Si, daca zilele noroase sunt mai frecvente ca in lunile de vara, altitudinea norilor variaza de la patru la zece kilometri in aceasta perioada. ”In aceste conditii, avioanele noastre vor putea bombarda eficace de sub nori”. Atentie insa: ”toamna se apropie repede si vremea se va schimba in noiembrie. Conditiile de ceata vor fi mai frecvente si vor face putin mai dificila iesirea avioanelor”. Saptamana trecuta, Rusia a inceput o campanie zilnica de raiduri aeriene in Siria, Moscova afirmand ca bombardamentele sunt indreptate impotriva ISIS si a altor grupari ”teroriste”, in timp ce Occidentul acuza ca ele tintesc opozitia siriana moderata.

Rusia ar putea lovi si in Irak

O extindere a raidurilor aeriene rusesti din Siria si in Irak ar putea fi luata in considerare, daca Federatia Rusa va primi o solicitare in acest sens din partea Irakului, a declarat, ieri, presedintele Consiliului Federatiei (Camerei superioare a Parlamentului rus), Valentina Matvienko, informeaza Ria Novosti, insa o asemenea solicitare nu a fost emisa. Intr-un recent interviu acordat France 24, premierul irakian Haider al-Abadi a declarat ca este pregatit sa studieze orice propunere a Moscovei pentru bombardarea organizatiei Statul Islamic pe teritoriu irakian. Saptamana trecuta, un responsabil din cadrul MAE rus a declarat ca Moscova este pregatita sa examineze o eventuala cerere din partea guvernului irakian in acest sens.

author avatar
Tudor Borcea
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger