AcasăNews”Intelectualii lui Basescu” sar la gatul fostului protector

”Intelectualii lui Basescu” sar la gatul fostului protector

Andrei Plesu si Traian Basescu pe vremea cand primul nu punea la indoiala principiile de care era animat fostul sef de stat

Consilier si sustinator al lui Traian Basescu pe vremuri, Andrei Plesu il ingroapa acum in ridicol pe fostul presedinte, pe care il acuza ca face front comun impotriva lui Klaus Iohannis cu inamicii sai de odinioara: Victor Ponta, Liviu Dragnea si Sebastian Ghita.

Andrei Plesu si Traian Basescu pe vremea cand primul nu punea la indoiala principiile de care era animat fostul sef de stat

Iritat de furtuna starnita dupa ce Klaus Iohannis a fost imortalizat comod asezat pe un scaun din jurul ”Mesei tacerii” (opera de arta de care muritorii de rand nu au voie sa se atinga), Andrei Plesu il ia peste picior pe Traian Basescu – unul dintre cei care au taxat public gafa actualului presedinte. ”De opinia dlui Basescu ma mir mai putin. ”Il cunosc destul de bine (pe Basescu – n.r.) ca sa stiu ca e pasionat de Brancusi, intr-atit incit ia orice afront la adresa artistului ca pe un afront personal. Arta si cultura sint, pentru fostul presedinte, sfinte. Cind nu iese la televizor, citeste multa literatura si rasfoieste albume cu marile capodopere ale muzeelor lumii”, a comentat acid Plesu. Cum reactia lui Basescu l-a alaturat pe acesta unui trio format din inamici de-ai sai declarati, Dragnea – Ponta – Ghita, Andrei Plesu a continuat la fel de caustic: ”Dl Basescu e un om flexibil, fara obsesia vulgara a consecventei. Nu e <<incremenit in proiect>>. Pe vremuri era cu <<axa Washington-Londra-Bucuresti>>, cu <<licuriciul cel mare>>, cu Uniunea Europeana (…) Acum s-a lamurit: discursurile din 2012 ale lui Victor Ponta si ale lui Crin Antonescu erau corecte: strainii ne vor raul, ne vor legume, ne trateaza de sus (…) Ce mai, oameni vii, oameni fara principii de lemn, oameni cu simtul realitatii: azi aici, miine-n Focsani!”.

author avatar
Simona Badulescu
570 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu imi permit sa intru in polemica cu d-ul Plesu pentru ca domnia sa este un titan iar eu nimeni, dar ma intreb: sa fie Nicusor Dan un apostol al culturii? Sa il fi auzit domnul Plesu miltand vreodata pe acesta pentru cultura romaneasca? Poate sa fie si asa, dar noi nu l-am auzit. Marinarul insa a facut-0, apreciindu-i pe cei superiori lui in ale educatiei, ori ale talentului. Dar observ ca doar cu aprobare cineva ar trebui sa se incumete a discuta de d-ul Iohanis, si atunci nu de democratie vorbim. D-ul Plesu ii incrimineaza pe cei cu limbaj colorat dar, de la o vreme, e aidoma lor, avantajat in discurs, desigur, de pregatirea domniei sale. Dar adjectivele si ironia au luat locul demonstratiei logice, si nu e bine. Il sustineti pe Nicusor Dan si e ok. E un drept fundamental al d-tra dar nu cereti sa nu mai avem pareri doar pentru ca nu putem vorbi la fel de educat ca d-tra. Apropou, ce ar fi sa ne aratati ca excelati in meseriile noastre, inainte de a ne compara pe noi cu vasta d-tra cultura?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger