AcasăNews”Cazier medical” special pentru demnitarii imbolnaviti de Justitie

”Cazier medical” special pentru demnitarii imbolnaviti de Justitie

Reales deputat pe 9 decembrie, Tudor Ciuhodaru vrea sa-i oblige pe demnitari sa prezinte, la momentul alegerii sau numirii in functie, un cazier medical si unul profesional.

Medicul-deputat Tudor Ciuhodaru viseaza la o operatie de extirpare a imunitatii parlamentarilor

Cazierul medical visat de Ciuhodaru ar urma sa fie un document cu caracter secret, destinat sa fie consultat doar de o comisie desemnata de Justitie atunci cand bolesnita da brusc peste o persoana cercetata de DNA, Parchete sau alte institutii de profil.

”Suntem satui de demnitari, parlamentari mai ales, care atunci cand este vorba sa mearga in Justitie se imbolnavesc brusc sau descopera peste noapte ca o afectiune mai veche s-a acutizat si nu poate fi tratata decat in strainatate. Mai nou, sefii de deconcentrate si chiar cei din Politie au luat si ei modelul: se imbolnavesc cum aud ca sunt anchetati. De aceea ma gandesc ca este bine ca niste specialisti desemnati tot de Justitie sa poata aprecia daca afectiunile declansate atat de oportun au sau nu o justificare medicala”, isi detaliaza Ciuhodaru demersul. Despre care tot el spune clar ca este menit ”sa reduca privilegiile si sa limiteze imunitatea parlamentarilor doar pentru declaratiile politice”.

Demnitarii, amenintati si cu un ”cazier profesional”

Nemultumit si de calitatea indoielnica a multora dintre persoanele numite in inalte functii, Tudor Ciuhodaru vrea sa impuna si prezentarea unui ”cazier profesional” inainte de instalarea omului in post. ”Cand candideaza, la Parlament sau pentru orice functie publica de raspundere, omul sa-mi spuna si mie, documentat insa, ce experienta profesionala are. Ne-am saturat de ministri despre care nu stim exact daca au bacalaureat, doctorat si de concursuri date joia pentru functii ocupate deja de luni”, comenteaza acid autorul celor doua proiecte, pe care de abia asteapta sa le depuna la Parlament.

author avatar
Simona Badulescu
391 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger