AcasăNews“Strategia de aparare” a Raycap in scandalul cu Romtelecom

“Strategia de aparare” a Raycap in scandalul cu Romtelecom

Michalis Roussoglou (stanga), Yorgos Ioannidis (centru) si Costas Apostolidis (dreapta) sunt disperati sa arunce vina pe fostii colaboratori pentru afacerea murdara de 20 de milioane de euro

Scandalul contractelor banoase ale tandemului Raycap-Romtelecom, privind instalarea de cabinete stradale,  e departe de a se termina. Dupa ce dezvaluirile “National” s-au concretizat prin formularea unei plangeri penale la DNA si declansarea unei anchete oficiale,  Raycap se da de ceasul mortii sa se apere, aruncand vina pe vechii colaboratori.

Michalis Roussoglou (stanga), Yorgos Ioannidis (centru) si Costas Apostolidis (dreapta) sunt disperati sa arunce vina pe fostii colaboratori pentru afacerea murdara de 20 de milioane de euro

Faptul ca licitatiile dubioase prin care Raycap a pus mana pe o afacere de 20 milioane de euro au ajuns in atentia DNA, i-a determinat pe grecii din conducerea firmei amintite sa apeleze la strategii uluitoare de aparare. In paralel cu ancheta DNA, Romtelecom incearca sa descalceasca pe cale administrativa itele afacerii necurate care a fost proiectata in Grecia de Michalis Roussoglou, Costas Apostolidis (ambii de la Raycap – n.r.) si Yorgos Ioannidis, fost CEO Romtelecom. Despre ultimul, “National” a dezvaluit in premiera ca este cercetat deja de autoritatile elene pentru abuz de incredere si coruptie.

Intoxicari din interiorul Raycap

Anchetata de DNA si luata la intrebari de Biroul “Complains” al Romtelecom, Raycap a pus la cale o strategie de aparare, lansand ipoteze halucinante si deturnand atentia opiniei publice de la contractele scandaloase cu Romtelecom (in care statul roman detine 45,99% din actiunile companiei de telecomunicatii) prin tot soiul de intoxicari. In acest sens, in incercarea disperata a Raycap de a acoperi urmele jafului, “National” a primit o serie de mailuri cu documente care, culmea, atesta exact ce am scris despre matrapazlacurile grecilor in Romania. Nu mica ne-a fost mirarea cand am descoperit ca mailurile respective provin chiar din interiorul Raycap, fiind trimise de catre angajati fideli vice-presedintelui Michalis Roussoglou.

“Vinovatii” care i-au imbogatit pe greci

Cu alte cuvinte, “binevoitorii” care ne-au trimis documente de “maxima importanta” au confirmat, cu documente, ca tot ce a dezvaluit “National” este adevarat, insa de vina pentru combinatia murdara de 20 milioane de euro ar fi niste vechi colaboratori si ex-consultanti ai Raycap, nicidecum conducerea aflata astazi in atentia DNA. Metodele de lucru ale celor de la Raycap ne determina sa ne intrebam daca nu cumva si contractele banoase pe care au pus mana sunt rezultatul unor manevre de joasa speta. Cu siguranta, persoane importante au fost prinse in clestele santajului practicat de cei de la Raycap si constranse sa semneze aditionale grase la contractele castigate la licitatii cu acordul lui Ioannidis, ex-CEO Romtelecom. Altfel nu se explica de ce pana in momentul de fata presedintele Raycap Corporation, Costas Apostolidis, si CEO Raycap Romania, Michalis Roussoglou,  nu s-au adresat Justitiei pentru a-i pedepsi pe “vinovatii” care le-au bagat in buzunare 20 de milioane de euro.

author avatar
Andrei Coman
1.295 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger