AcasăNews“Regii asfaltului”, investigati de Consiliul Concurentei

“Regii asfaltului”, investigati de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a declansat trei investigatii privind posibile intelegeri intre companii care se ocupa de reabilitarea si modernizarea drumurilor. Este vorba de 31 de firme care s-ar fi inteles  in cadrul unor licitatii trucate, pentru ca lucrarile sa fie atribuite unor anumite companii.

Este vorba de firme care au participat cu oferte trucate la licitatiile organizate in Teleorman, Ilfov si Dolj. Investigatiile au fost declansate in urma informatiilor privind modul in care s-au depus documentele de calificare si s-au elaborat ofertele de participare. Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a precizat ca investigatorii  folosesc si datele studiului de piata pe care il deruleaza in prezent institutia pe piata lucrarilor de constructii de drumuri si autostrazi din Romania.

Oferte trucate

Seful Concurentei, Bogdan Chiritoiu, suspecteaza ca 31 de firme de drumuri au participat la licitatii cu oferte trucate

In urma investigatiei din Teleorman sunt indicii ca 14 firme ar fi participat cu oferte trucate la doua licitatii, castigate de Tel Drum, valoarea contractelor incheiate fiind de circa 32 milioane euro. In Ilfov sunt suspectate sapte firme, dupa ce doua licitatii au fost adjudecate  de Tehnologica Radion, iar o a treia, de Apolodor Comimpex, contractele ridicandu-se la circa 42,6 milioane euro. La Craiova au fost depistate 10 firme care au simulat concurenta la trei licitatii din 2008, adjudecate de Colas Drumuri, Gecor si General Trust Arges. Contractele au totalizat 114,2 milioane euro.

Contracte de sute de milioane de euro

Printre firmele verificate de Concurenta se numara Romstrade si Strabag, renumite in bransa. Acestea nu au castigat niciuna dintre licitatiile investigate, dar nu duc lipsa de comenzi. Romstrade a castigat recent o licitatie in valoare de 128 de milioane de euro in Ardeal, iar Strabag, un contract de 220 milioane de euro pentru autostrada Deva-Orastie.

author avatar
Arpad Dobre
265 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger