AcasăNews“La vie d'Adele” - un film cu LESBIENE, marele CASTIGATOR de la...

“La vie d’Adele” – un film cu LESBIENE, marele CASTIGATOR de la Cannes 2013!

Filmul “La vie d’Adele”, care prezinta o intensa poveste de dragoste intre doua femei, in regia cineastului franco-tunisian Abdellatif Kechiche, a castigat mult ravnitul  Palme D’or.

Pelicula „La vie d’Adele”, a castigat marele premiu – Palme d’Or – al celei de-a 66 editii a Festivalului de film de la Cannes. Juriul, prezidat de Steven Spielberg, a fost cucerit de aceasta drama, care timp de trei ore trateaza cu delicatete problema relatiilor homosexuale, desi a socat prin scenele sexuale dintre protagoniste.

Presedintele juriului le-a chemat pe scena si pe cele doua actrite in rol principal, nu doar pe regizorul Abdellatif Kechiche. Profund emotionati, cei trei s-au imbratisat indelung, in ovatiile publicului. „As vrea sa dedic acest premiu tineretului minunat din Franta, de la care am invatat multe legat de spiritul libertatii si de traiul alaturi de altii”, a declarat castigatorul prestigioslui Palme D’or.

„La vie d’Adele”, ecranizare a unei carti de Julie Maroh,  spune povestea unei iubiri patimase intre doua tinere, Adele si Emma, interpretate de Adele Exarchopoulos si Léa Seydoux.

Premiul pentru cea mai buna actrita a ramas tot in Franta, in timp ce trofeul pentru interpretare masculina a mers in Statele Unite.

Din juriul competitiei oficiale de anul acesta au facut parte Steven Spielberg (presedinte), Nicole Kidman, Ang Lee, Cristian Mungiu, Christoph Waltz, Daniel Auteuil, Vidya Balan, Naomi Kawase, Lynne Ramsay, ceremonia de decernare a premiilor fiind prezentata de actrita Audrey Tautou.

[youtube]i131QT_IpDs#![/youtube]

author avatar
Alina Costache
1.102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger