AcasăNews“Imi doresc ca fiul meu sa aiba CANCER” – Povestea socanta din...

“Imi doresc ca fiul meu sa aiba CANCER” – Povestea socanta din spatele acestor cuvinte DURE!

O campanie socanta a fost lansata de tatal unui copil de sase ani, impreuna cu o fundatie de caritate si o agentie din Marea Britanie. Reclama pentru strangerea de fonduri si salvarea micutului i-a socat pe englezi.

„Imi doresc ca fiul meu sa aiba cancer”, acesta este sloganul unei reclame printate, publicata in aproape toate ziarele importante din Marea Britanie.

Un barbat din UK a lansat campania cu ajutorul unei fundatii si a unei agentii. Baiatul lui, Harrison Smith, in varsta de numai sase ani s-a nascut cu o boala letala, distrofia musculara Duchenne. Aceasta afectiune genetica grava afecteaza aproximativ 1 din 3500 de baieti in Marea Britanie si debuteaza devreme in copilarie, Harrison fiind depistat prima data in anul 2011.

Boala se manifesta prin slabiciune musculara, iar decesul este cauzat de insuficienta respiratorie si cardiaca. Cei care sufera de distrofia musculara Duchenne traiesc in medie numai pana la 25 de ani, noteaza standard.co.uk.

„Pentru foarte multi este greu de inteles ca iti poti dori ca fiul tau sa aiba cancer. Insa brutalul adevar este ca pentru multe tipuri de cancer exista un tratament. Pentru aceasta boala nu exista un tratament, este 100% letala si la un moment dat, intr-o zi, copilul meu va muri”, a explicat tatal baiatului.

Desi nu exista niciun tratament, tatal s-a dedicat complet acestei campanii, care are drept scop strangerea a 200.000 de lire pentru finantarea cercetarilor care sa duca la depistarea unui tratament pentru aceasta boala.

Foto: standard.co.uk

author avatar
Alina Costache
779 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger