AcasăNews“Exista trei investitori seriosi ce pot salva Oltchim”. Vezi cine a declarat...

“Exista trei investitori seriosi ce pot salva Oltchim”. Vezi cine a declarat asta!

Oltchim poate fi salvat de intrarea in insolventa de trei investitori seriosi, care au capacitate financiara si industriala, si pot asigura viabiliatea companiei pe termen lung, a declarat premierul Victor Ponta.

„Ideea este ca la Oltchim, ca si la Hidroelectrica, sa scoatem o societate care se ducea spre faliment si sa o facem viabila. Hidroelectrica se ducea in faliment, era pe pierdere, acum este pe profit, chiar daca se fac restructurari, unele dintre ele dureroase. La Oltchim, poate sa fie scoasa din drumul spre faliment, poate sa fie salvata partea viabila a Oltchim-ului si putem atunci sa gasim un investitor. Si exista trei investitori, seriosi de data aceasta, cu capacitate, si financiara, si industriala, de a salva Oltchim-ul si de a-l face viabil pe termen lung”, a precizat primul-ministru.

Zilele trecute Guvernul a decis intrarea in insolventa a Oltchim dupa o incercare de privatizare esuata.  Joi, Consiliul de Administratie al Oltchim a aprobat depunerea cererii de deschidere a procedurii, la Tribunalul Valcea.

Anul trecut s-a incercat o privatizare a companiei, Dan Diaconescu, patronul OTV, fiind cel care a castigat atunci licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim. Acesta nu a intrat, insa, in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma de 45 de milioane de euro, pe care o licitase.

author avatar
Alina Costache
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger