AcasăNews“Baietii destepti” primesc din nou energie ieftina de la Hidroelectrica

“Baietii destepti” primesc din nou energie ieftina de la Hidroelectrica

Hidroelectrica reia livrarile de energie electrica ieftina prin contracte directe, adica pentru „baietii destepti”. Desi chiar FMI a cerut incetarea acestor contracte, statul permite companiei Hidroelectrica sa-i imbogateasca si mai mult pe afaceristii din domeniu.

Delegatia FMI, sosita deja la Bucuresti, are o serie de minusuri de bifat pe lista „temelor de casa” ale Romaniei. Printre acestea se numara si incapacitatea statului de a anula, sista sau renegocia contractele directe dintre diverse firme si Hidroelectrica, prin care compania livra energie electrica de trei ori mai ieftina acestora decat populatiei. Ce-i drept, Hidroelectrica a activat anul trecut clauza de forta majora in legatura cu aceste contracte, dar ieri a anuntat ca a dezactivat-o, reactivand in acest fel profitul „baietilor destepti”.

Livrari cu voie de la stat

Ministrul Economiei, Lucian Bode, sustine ca hidrocentralele au destula apa pentru a produce energie-garla

Potrivit precizarilor Ministerului Economiei, conditiile hidrologice s-au imbunatatit in ultima perioada. „Avand in vedere faptul ca gradul de umplere a lacurilor de acumulare a inregistrat un trend crescator, Hidroelectrica a notificat partenerii de contracte in legatura cu incetarea aplicarii clauzei de forta majora incepand cu data de 1 mai 2012. Livrarile de energie electrica ale Hidroelectrica se vor desfasura dupa programul normal”, au precizat reprezentantii statului.

Cine consuma 70% din energia ieftina

In acest moment, zece companii au contracte directe cu Hidroelectrica: Alro, Elsid Titu, Electrocarbon Slatina, Electromagnetica, Energy Holding, Alpiq Romindustries, AlpiqRomEnergie, EFT Ag, Euro PEC, EFT Romania. Acestea au contractat pina in 2014-2018 circa 70% din energia pe care o va produce Hidroeletrica in anii urmatori.[poll id=”247″]

author avatar
Arpad Dobre
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger