Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » „Capcana” de la Tripoli

„Capcana” de la Tripoli

Autor:

Fiul ubicuu al lui Gaddafi, Seif al-Islam, a aparut la Hotelul Rixos, plin de jurnalisti straini, si a anuntat ca le-a intins rebelilor o capcana in Tripoli.

 

agerpres tripoli copy1 300x196 „Capcana” de la Tripoli

Rebelii sunt prezenti in suburbiile capitalei Tripoli cu mic cu mare, dar neinarmati, in timp ce fiul lui Gaddafi, Seif al-Islam spune ca totul e sub control

Aceasta aparitie a lui Seif a fost mai spectaculoasa decat celelalte doua, cele de dupa ce fusese anuntata moartea lui.

Razboi psihologic

seil al islam medalion copy 300x204 „Capcana” de la Tripoli

Seif al-Islam

El a tinut sa sublinieze ca niciunul dintre fratii sai nu e retinut, iar declaratiile rebelilor nu sunt altceva decat elemente ale unui razboi psihologic si mediatic. A confirmat ca tatal sau, liderul Libiei, este tot in Tripoli si ca impreuna au intins o capcana rebelilor. Strategic ar fi fost sa le intinda capcana in afara capitalei, dar daca tot e razboi psihologic… Presedintele Consiliului National de Tranzitie libian, Mustafa Abdeljalil, declarase ca are informatii certe ca Seif al-Islam a fost arestat si se afla intr-un loc pazit. Dia Alhutmany, emisarul rebelilor libieni la ONU, anuntase ca si ca alt frate, Mohamed, fusese retinut, dar ar fi reusit sa evadeze. La fel si alti doi frati, Saadi si Mutassim. Ori acestia sunt peste tot si nicaieri, ori au bani multi sa scape de pe unde sunt prinsi.

Excursii prin locurile fierbinti

Seif i-a luat pe reporteri intr-o calatorie prin punctele fierbinti ale capitalei, demonstrandu-le ca toate zonele pe care rebelii spusesera ca le-au cucerit se aflau inca sub controlul trupelor lui Gaddafi. Concentratia trupelor loiale Colonelului se afla in afara taberei fortificate Bab al-Aziziya, unde, intr-adevar, rebelii duceau lupte cu militari antrenati in razboi de gherila, care-i tineau in sah. Cam aceasta ar fi „capcana”. In rest, razboiul a costat numai SUA 896 de milioane de dolari, plus alte zeci de milioane promise rebelilor pentru refacerea tarii. Libia numara pana acum peste 1.300 de morti si peste 5.000 de raniti. Si pregateste ceva aliatilor: o Constitutie care are la baza legea islamica Sharia, care nu va permite occidentalilor sa se infrupte din bogatiile tarii. Adica exact ce spusese si Gaddafi ca se va intampla.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!