AcasăNews”Mai, animalule!”, varianta Trump

”Mai, animalule!”, varianta Trump

Noul locatar al Casei Albe a invatat de la Putin relatia cu presa

Cel de-al 45-lea presedinte a intors cojocul democratiei si i-a acuzat pe jurnalisti ca au subestimat numarul participantilor la investitura sa. Casa Alba a amenintat ca va riposta ”cu dintii si ghearele” impotriva ”atacurilor nedrepte” ale mass-media.

Noul locatar al Casei Albe a invatat de la Putin relatia cu presa

La cateva ore dupa o vizita a lui Trump la CIA, dupa investitura, Sean Spicer, directorul de comunicare de la Casa Alba, a denuntat ”practicile rusinoase” ale presei americane care a minimalizat succesul noului presedinte. ”Vom cere presei socoteala”, a declarat latrator Spicer. Primul duel al lui Trump cu mass-media are ca subiect afluenta multimii in ziua investiturii. Pentru presa, oamenii au fost mai putin numerosi ca in 2009, cand a sosit Barack Obama la putere. ”Minciuni”, a sarit Trump. ”A fost cea mai mare participare a unei multimi la prestarea juramantului” unui presedinte, a tunat Spicer. Duminica, Kellyane Conway, consilier al lui Trump, a evocat ”dovezi alternative”.  ”Nu putem cuantifica o multime, puteti sa ironizati cat vreti, cred ca asta simbolizeaza modul in care suntem tratati de presa. Nu supradramatizati, spuneti lucruri false, iar purtatorul nostru de cuvand, Sean Spicer, a oferit fapte alternative”, a rostit Conway. ”Nu sunt fapte, sunt minciuni”, a replicat jurnalistul Chuck Todd (NBC), citat de Reuters. Autoritatile din Washington nu comunica de regula estimari cu privire la numarul oamenilor la acest gen de evenimente, dar fotografiile aeriene luate in jurul Capitoliului in 2009 si in 2017 nu lasa nici un dubiu cu privire la diferenta numarului de oameni veniti la investitura lui Obama si a lui Trump.

20 ianuarie 2009-Obama

”Numarul oamenilor nu este important, faptul ca presedintele Trump este obsedat de acest subiect este mult mai important”, a estimat david Axelrod, fost consilier al lui Obama. ”Chestiunea nu este talia multimii ci atacurile si tentativa de delegitimare a presedintelui intr-o singura zi iar noi nu vom sta cu mainile in san”, a declarat seful de cabinet al lui Trump, Reince Priebus. „Vom riposta cu dintii si unghiilei in fiecare zi si de doua ori duminica”, a amenintat  Priebus.

Deja ”tradus” in justitie

ONG-ul Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (Crew) a informat ieri ca il vor chema in justitie pe Trump pe care-l acuza ca a acceptat plati de la guverne straine, o practica impotriva Constitutiei.

20 ianuarie 2017-Trump

Denuntand un conflict de interese, Crew l-a acuzat pe Trump ca, si inainte si dupa alegerea sa, a primit ”bani si favoruri din partea unor tari straine, de la clientii hotelurilor sale, contracte de leasing imobiliare si tranzactii imobiliare in strainatate”, enumerand China, Indonezia, India si Filipine. Crew afirma ca se prijina in aceasta actiune pe Richard Painter si Norman Eisen, care au ocupat functia de consilieri juridici in chestiuni de etica, in mandatele lui George Bush si Barack Obama.

Medvedev: Trump nu garanteaza ridicarea sanctiunilor

Avertizand cu privire la ”sperantele purtate de alegerile din alte tari”, primul ministru al Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev, a estimat ca alegerea lui Donald Trump nu va garanta cu nimic ridicarea sanctiunilor impuse de SUA Moscovei. ”Este timpul sa maturam aceste iluzii. In mod evident, sanctiunile impuse de Occident Rusiei sunt facute sa dureze”. In timp ce mai multi observatori estimeaza ca alegerea lui Trump anunta un dezghet al relatiilor SUA-Rusia, ceea ce ar conduce si la ridicarea sanctiunilor, Medvedev a reamintit ca ”uneori, retorica de campanie nu se traduce in fapte”. Impuse Rusiei in 2014, dupa debutul crizei ucrainene, aceste sanctiuni nu s-au dovedit realmente eficace pentru strategia occidentala. Ba chiar, potrivit lui Medvedev, anumite sectoare ale economiei rusesti au profitat de ele, in special agricultura.

author avatar
Tudor Borcea
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger