AcasăNews“Comando” in sutane pentru arhiepiscopul Tomisului!

“Comando” in sutane pentru arhiepiscopul Tomisului!

Aproape 30 de preoti au au facut zid(sau scut) in jurul IPS Teodosie, precum unui sef de stat, la sediul Politiei Judetene Constanta, unde sfintia sa a fost chemat pentru procedurile legate de controlul judiciar.

Chiar daca IPS Teodosie are vizibile probleme cu autoritatile, nu se intelege prea bine de ce si de cine il apara multimea de “bodyguarzi” in sutana.

Inaltul prelat are obligatia sa se prezinte saptamanal la sediul IPJ Constanta, insa se vede treaba ca ultima sa vizita, asteptata de presa, dar si de cativa contestatari, a provocat un fel de miscare de protectie “spontana”, pentru a “apara Biserica Ortodoxa Romana”, dupa cum au spus membrii grupului de preoti. Subtil, dar si curios: numele clericului  este Petrescu Teodosie, sau cel de mirean, Macedon Petrescu, nu BOR. Dar chiar metafora sa fie, de cine trebuie aparata biserica ortodoxa? De presa, de contestatarii arhiepiscopului Tomisului, sau, pe cale de consecinta, de procurorii DNA?

“Crede si nu cerceta”, spune un citat, care, de fapt, nici nu exista in Biblie, dar e folosit frecvent. Deocamdata, DNA, il cerceteaza pe “inculpatul Petrescu Teodosie, care, in calitate de Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului, impreuna cu alti inculpati au folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura(APIA), in scopul de a primi fonduri europene(…).Faptele au avut ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene(…) totalizand 1.356.973 de lei.” Mai mult(si ridicol), IPS Teodosie este acuzat ca a luat 500 de euro, mita de la o persoana. Nu se stie cum va iesi inalt preasfintia sa din aceasta poveste urata, Patriarhia Romana, declarand ca “nu se pronunta” in aceasta situatie, asteptand o “decizie la finalul anchetei”, insa precizand ca “raspunderea IPS Teodosie” este “una personala.”

author avatar
Bogdan Borcea
406 afisari

2 COMENTARII

  1. La atâtea dovezi care îl incriminează mai aveți nerusinarea și tupeul sa î luați apărarea. Dar toți sunt securisti, ce nu va e clar.

  2. e cunoscut si sub numele de Mache ,cand scria informari la securitate , Un ticalos , are hotel turistic pe deal sus la Dorna Candreni , facut cu lemn furat , muncitori platiti la negru , dar nimeni nu-l cerceteaza , veniturile le baga in buzunar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger