Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Monica Tatoiu » Adevarul castrat, drogul democratiei moderne

Adevarul castrat, drogul democratiei moderne

Autor:

 O sa ma refer astazi la Sanatate. Discutam de greve si salarii. Nimeni nu vrea sa vorbeasca despre adevarul castrat deoarece costa.

 

Legea 95/2006 : Spitalul este persoana juridica care furnizeaza servicii medicale(165/1.) In consecinta poate raspunde in fata legii pentru nerespectarea normelor de calitate ale serviciilor prestate.  Articolul 166/2 specifica faptul ca persoana juridica “Spital” ARE OBLIGATIA sa obtina autorizatiile de functionare. In caz contrar activitatea se suspenda.  Cate din cele 567 de spitale de stat si private au autorizatii de functionare?  Cate dintre acelea care au aceste autorizatii le-au obtinut serios, cu verificari riguroase si cate prin deciziile venite de la centrul fratiei politice? Nu o sa aflam acum in prag de noi alegeri , cand INS a trecut la partidul a toate hotarator , specialist in castrari ale adevarurilor dureroase.  Nimanui nu ii prieste adevarul gol golut. Fara un pic de photoshop nu poti iesi in lume sa aduni voturi. “Obamacare” e un exemplu. Cand e vorba de sanatate si sistem medical, oriunde in lume, trebuie sa

machiem adevarul castrat acolo unde ar trebui sa fie esenta vigorii sale. Spitalele noastre mult hulite. Cine le administreaza? Unele sunt in subordinea Consiliilor Judetene, Municipale sau Orasenesti. Cum arata urbea pastorita de alesii locali, votati de locuitorii zonei, asa arata si spitalul. S-a dorit descentralizare. O avem. Sa intelegem ca alesii nostri “inteligenti” sunt responsabili de intretinerea spitalelor. Curatenie , aparatura, ziduri, numirea managerilor. Banii pentru orice altceva in afara actului medical vin de la administratorul spitalului. De ce sunt spitale care nu au contract cu CNAS?  Nu ofera servicii medicale? Doar urgente decontate de la bugetul de stat? Banii sunt in pixul sefului politic local. Deci orice nemultumire trebuie strigata la fata locului. Mai nou aud aberatii de tipul : medicii trebuie sa aleaga intre public si privat. Sa ii legam de glie ca sa genereze, aceia care pleaca in privat, ridicarea profitabilitatii unor fonduri de investitii , care astazi aduc medicii din Republica Moldova pentru ca doctorii romani sunt prea scumpi. Si, colac peste pupaza, s-a  dovedit si adevarul castrat privind abonamentele la servicii private. Vrei o programare ca abonat ? Peste cateva luni. Vrei o programare platita? In cateva ore!  In prezent, in Romania sunt 57.304  medici, absolventi de facultati de top, puse la colt zilele astea de Ministrul Invatamantului si absolventi de universitati obscure despre care se barfeste pe la colturile Europei ca ar fi “fabrici de diplome” cu rectori anchetati pentru mita. De cine ati dori sa fiti consultati “stimabili“  decidenti? Voi care puteti da un telefon si usile se deschid. Restul lumii, pacienti, medici, asistente, furnicile sistemului supravietuiesc asa cum ati decis voi in ultimii 27 de ani dand “Cezarilor” ceea ce ar fi trebuit sa investiti in acest sistem ce tine de siguranta nationala. Nu ne raspundeti ca tot statul paralel e de vina, ca ajungem la medicamente si impex “paralel”. Sistem pe care tot voi “intelligence”-ul in managementul sistemului l-ati creat .  Apropo . Cine or mai fi decidentii din institutia pompos denumita Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate? La ce calitate au spitalele Romaniei unde viseaza unii sa ne tratam contra cost, precis trebuie sa investigam daca diplomele sefilor sunt pe bune. Grija fata de OM in Romania se masoara in dimensiunea castrarii adevarului in administrarea acesteia.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!