AcasăJUSTIȚIEULTIMA ORĂ: Decizia instanței în privința pelerinajului de Sf. Andrei

ULTIMA ORĂ: Decizia instanței în privința pelerinajului de Sf. Andrei

ULTIMA ORĂ: Decizia instanței în privința pelerinajului de Sf. Andrei

Magistrații de la Tribunalul Constanța au analizat, vineri, cererea venită din direcția Arhiepiscopiei Tomisului, de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale privind organizarea pelerinajului de Sf. Andrei, cu prilejul sărbătorii din 30 noiembrie.

Judecătorii au decis să respingă această solicitare, considerând-o inadmisibilă. Decizia de vineri nu e definitivă, drept urmare poate fi atacată cu recurs, în termen de 5 zile de la pronunțare.

”Am solicitat, din nou, suspendarea hotărârii CJSU Constanța, printr-o altă procedură, cea a ordonanței președințiale, care se judecă în regim de urgență. (…) Această hotărâre a CJSU este dată cu exces de putere (…) Nu poți să interzici pelerinaje, nu poți să ai o dublă măsură (…) Nu poți să permiți accesul în mall-ul, iar biserica să slujească în frig”, a precizat avocatul Diana Iovanovici Șoșoacă, reprezentant legal al Arhiepiscopiei, citat de ziuaconstanta.ro.

Cu două zile în urmă, Tribunalul Constanța a mai pronunțat o decizie cu privire la acest pelerinaj, după ce Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, anunţase că doreşte organizarea unui pelerinaj religios la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna constănțeană Ion Corvin. DETALII AICI.

Scrisoare către Orban

Ulterior acestei hotărâri a instanței constănțene, ÎPS Teodosie a adresat premierului Orban și Guvernului o scrisoare deschisă, în care a făcut referire și la acest demers. ”Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

În luna decembrie a anului 1989, oamenii cu credință în Dumnezeu, profund nemulțumiți de abuzurile puterii, s-au adunat la Timișoara în jurul casei pastorului reformat László Tőkés, căruia i se făcea atunci o nedreptate, mult mai mică în raport cu dorința noastră legitimă de a ni se respecta credința și demnitatea. Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat.

Dumnezeu să vă dăruiască gândul cel bun pentru a face ceea ce este cu adevărat de folos oamenilor din această țară și a nu lupta cu înverșunare împotriva Lui Dumnezeu și a celor care cred în El. Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit… Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit.

Cu nădejdea că încă Dumnezeu mai poate lucra în mintea și în inima dumneavoastră,

† TEODOSIE,

Arhiepiscopul Tomisului”, se menționează, între altele, în respectiva scrisoare.

624 afisari

4 COMENTARII

  1. In urma cu niste multi ani, m-am nimerit intr-un spital, unde era operat fiul unei mari comuniste, care taia si spanzura la vremea ei. Si pentru ca stapanea multe femei, in subordine, le facea viata amara mai ales duminica. Nu biserica, nu pace, nu familie, nu grija de copii. Duminica zi de corvoada maxima. Si iata ca viata i-a urcat unul din fii pe masa de operatie, sanse minime de salvare! Cat a stat in operatie, ex ministra plangea si spunea DUMNEZEULE NU MA LASA! DUMNEZEULE, NU IMI LUA BAIATUL! DOAMNE, NU MA PEDEPSI PENTRU FAPTELE MELE! ore intregi se tanguia asa in fata tuturor oamenilor aflati pe acolo. Din pacate, fiul ei nu a supravietuit operatiei. Cand a venit sa o anunte ca i-a murit fiul, a cazut in genunchi pe hol si striga: DUMNEZEUL MEU, de ce mi-ai facut asta??
    Un mesaj adevarat pentru toti imbecilii care lupta impotriva crestinilor ortodocsi.
    P.S. Afara asteptau 3 copilasi carora bunica ministereasa nu le povestise cator femei si copilasi le-a chinuit ea viata! SE SIMTEA NEDREPTATITA DE SOARTA!

  2. Domnul prezident , cand Sibiul crapa de covid…intra in…ce sa vezi ! …in biserica catolica din Sibiu, la slujba de duminica…in interiorul bisericii…cand toti credinciosii tremura de frig in afara ei…

    • Crăpa pe naiba de Covid. Crăpau din alte cauze. Încă mai puneți botul la vrăjeala criminalilor?

  3. Intr-o tara in care mai toti se vand pentru bani ca ultimele curve de bordel,ce vreti,sa piarda oamenii pensia speciala?Cand eram copil ,pe postul comunist TVR ,era prezentat un desen animat in care un biet cantaret la vioara se straduia sa castige un ban chinuit cantand in strada in fata palatului unui bogatan.Dupa ce a ascultat minute in sir incantat si-a chemat cateva slugi si a aruncat de la etaj seiful de fier plin cu bani peste capul bietului cantaret spunandu-i „Ei ,bine,acum esti bogat”.In Romania lui Ceausescu se facea educatie chiar sub forme subtile.Generatia de azi nu este atat de norocoasa.Faptul ca reducem totul la un biet ratacit numit presedinte ,la un pm prafuit,la niste politicieni care in alte vremuri nu erau trecuti clasa la gimnaziu arata cat de nevolnici si incapabili am ajuns ca natie.Si mai ales cat de imorali.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger