AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisVine lumea la serviciu de plăcere. Nu e căldură în case

Vine lumea la serviciu de plăcere. Nu e căldură în case

1. Am fost la Târgul de Crăciun nicușoristo – userist. Nicio legătură cu vreun Crăciun anterior. Nu e nici măcar Christmas. E XMAS. Așa scrie pe acolo – XMAS. Apare și Christmas, dar în contextul Christmas Market. Nu târg. Market. Iar marketul e cu drăcovenii din China. Și sunt mai mulți badigarzi decât globuri în bradul din traforaj, ca să nu intre vreun copil fără să plătească. 7 lei biletul cu bani cash. Online, fiindcă analfabeții sunt online, biletul e 5 lei. Discriminare! Vorba unui prieten – „comuniștii ăștia noi sunt mai dogmatici decât comuniștii vechi. Atunci am și eu dreptul să fiu mai ceaușist decât Ceaușescu. Din noiembrie 2015 încoace l-aș tunde și pe John Lennon. Poate că în felul ăsta i-aș salva viața.” Dacă ei au voie să facă XMAS și brad din traforaj, are voie și prietenul meu să abereze. Comisia Europeană a spus că „sărbătoarea de Crăciun e incorectă politic.” Așa e, tovarăși!

2. Peste 1400 de blocuri nu au căldură. Vine lumea de plăcere la serviciu. M-a sunat alt prieten și mi-a zis „ce mișto e la muncă! Acasă am 11 grade.” Era și el bucuros că nu muncește online. Și a continuat: „gata, plec de sărbători!” „Unde pleci?” „Unde am plecat și azi dimineață.”

3. Al treilea prieten a fost și mai tare. „Dacă mă vaccinez cu doza a treia primesc certificat doar pe șase luni. M-am vaccinat în mai cu AstraZeneca, am băgat în mine virus atenuat, și am certificat pe un an. Părinții și bunicii mei au trăit peste 80 de ani. Io fac vaccin din șase în șase luni ca să nu prind nici 60 de ani? E bun vaccinul, dar hai să-l mai rărim puțin, fiindcă s-au înmulțit miocarditele.”

4. Toată lumea râde de Dragnea. Și cam are de ce să râdă. Dacă faci o combinație, românii te mai iartă. Prin „românii” înțeleg oamenii zdraveni la cap și fără legătură cu trotinetiștii drogangii care zbiară „corupția ucide!” Dar când te traduce iubita mai tânără, românii râd de tine. Totuși, poporul ăsta bun trece și peste asta. Altceva a fost jenibil. Dragnea și-a adus iubita la congresul partidului și a pus-o în primul rând. Parcă văd scenele de la congres. Se știe doar că, dintre politicieni, pesediștii sunt cei mai unsuroși „Dați-vă, bă, la o parte, că a venit șerifu’ cu gagica!” Și nici măcar nu-i vreun spectacol de gagică. Se îmbracă bătrânește, Viorica Dăncilă e Pretty woman pe lângă ea.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.053 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger