AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBâstroe nu va distruge Delta. Corect e "Delta a distrus Bâstroe"

Bâstroe nu va distruge Delta. Corect e „Delta a distrus Bâstroe”

1. 33 de ani cu Soros și rezultat zero. Propagandiștii lui Soros n-au învățat nimic de la acest bătrân strălucitor. Fără exagerare, moșul e genial la combinațiile lui. Dar și-a ales prost oamenii din România, probabil că miza-i mică. „Narativul” ucrainean (v-a plăcut scălămbăială asta cu „narativul”?) nu e bine construit la noi. Nu se spune „Bâstroe va distruge Delta”, ci „Delta a distrus Bâstroe”. Sorosiștii ar avea de învățat de la regizorii noștri de film, care le fac pe actrițe să pară mai urâte decât sunt trezite din somn. 

2. Alimentară fără casier. Slăbuț. Corporatiștilor le lipsește ingeniozitatea. Ceaușescu a făcut măcelăria fără carne și benzinăria fără benzină ca să le plătească datoriile unora care nu voiau să li se returneze banii. Eu l-aș fi sfătuit  pe Ceaușescu să reducă și din personalul Securității, fiindcă mulți conaționali turnau de plăcere. Astfel a apărut adevărata noastră „literatură de sertar.” Dacă nea Nicu a fost, totuși, atât de inventiv, noi trebuie să îl depășim. Urmează nașterea fără ginecolog sau moașă și creșa fără îngrijitoare. La fotbal am rezolvat-o deja, avem fotbal fără fotbaliști. La ce îi trebuie unui bebeluș îngrijitoare sau chiar mamă și bunică? Să scaneze singur la oliță, dacă e șmecher. Și pe urmă să cheme ecologiștii, să spună că a fost gazat pe 10 august.

3. Asta cu 10 august e de neuitat. Ce a fost pe 10 august? „Mitingul Diasporei”. Dacă au fost 10, cel mult 20 de diasporezi afectați de gaze, ei au voie să se plângă, fiindcă nu mă interesează de individul amfibiu și vâscos pe nume Dragnea. Dar ceilalți gladiatori pot să aibă pretenții când Colentina va fi la Torino și Drumul Taberei la Valencia. Sigur, parțial eclozații se furajează cu basmul ăsta și azi.

   4. Nu vor fi concediate doar casierele de supermarket. S-au împuținat scriitorii, ziariștii, cititorii. Și s-au înmulțit autorii de pe centurile de socializare. Bravo, băieți! Nu știți voi să scrieți, dar like-urile nu vi le ia nimeni!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
12.531 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger