AcasăEditorialRazvan Ioan Boanchis230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct? Brusc așa? Ca...

230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct? Brusc așa? Ca infarctul?

1. Știre: „Hotărârea de Guvern prin care se vor înființa peste 230 de centre de diagnostic și tratament pentru infarct miocardic și accidente vasculare a fost aprobată.” Pe 9 decembrie am scris „e bun vaccinul, dar să-l mai rărim puțin, fiindcă s-au înmulțit miocarditele.” Brusc, așa, 230 de centre? E o coincidență sau cum? Probabil o fi Teoria Conspirației. Sau poate că guvernului îi pasă de popor. Dar doamna Ursula ce crede? Ce știu e că nevaccinații deja râd de noi, vaccinații. Nu-i prima dată când scriu, în 2022, că oamenii care nu s-au vaccinat până acum nu se mai vaccinează.

2. Dar ce părere aveți despre faptul că a scăzut natalitatea și a crescut numărul de divorțuri? N-are legătură, nu-i așa, cu venirea la putere a USR? Din 2015 încoace, USR e la putere și când nu se află în guvern. Useriștii nu iau voturi, dar sunt la putere. Românul îl apreciază pe un om dacă e deștept, dacă e talentat sau dacă a făcut bani. Dacă marea lui calitate declamată e că-i incoruptibil, în loc să fie inteligent, înseamnă că e mincinos sau, și mai grav, înseamnă că-i urăște pe oameni.

3. Am uitat unde am citit că Nicolae Ceaușescu a încercat să compromită capitalismul și a dat serialul Dallas, sperând că românii îl vor disprețui pe „exploatatorul veros”, combinagiu și curvar pe nume J.R. Ewing. Iar românii au fost înnebuniți după J.R. De când PNL a adus, în 2020, USR la guvernare, a crescut AUR. Când au de ales între niște mitocani (AUR) și partidul Rainbow (USR), românii îi preferă pe mitocani.

4. Doamna Ileana Negrea a câștigat „Premiul Național de Poezie Eminescu.” Remarcabil a fost versul „Pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate.” Eu nu mă scandalizez. În urmă cu 90 de ani, avangardiștii noștri au scos publicația „P…” (organul sexual masculin scris argotic) și pe frontispiciu puteai citi „Revista de P… modernă sau organ universal”. A apărut în 13 exemplare și unul i-a fost trimis lui Nicolae Iorga cu dedicația „Tu ai? N-ai!” Revenind la versurile „pizda mea e o mașinărie războinică care vrea să își facă dreptate”, precizez că nu mă interesează instalația doamnei, dar limba română a poetizdei e neepilată. Cacofonia „războinică care” e mai obscenă decât orice pornografie. Sunt curios cine a fost în comisia de masturbare care „i-a făcut dreptate” distinsei proprietare a „mașinii războinice”.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
8.588 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger